Comptes de la Generalitat

El PSC demana al Govern que triï entre «el radicalisme» de la CUP i la «centralitat» socialista amb els pressupostos

Els socialistes es queixen que l’Executiu encara no hagi respost al seu oferiment

El PSC demana al Govern que triï entre «el radicalisme» de la CUP i la «centralitat» socialista amb els pressupostos

EFE / MARTA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC ha tornat aquest dilluns a oferir «a canvi de res» els seus vots perquè el Govern aprovi els pressupostos de la Generalitat del 2022. El portaveu parlamentari dels socialistes, Raúl Moreno, ha instat ERC i JxCat a elegir entre el «radicalisme» que segons la seva opinió representa la CUP i la «centralitat» que atribueix al seu partit.

«Catalunya no es mereix estar en mans d’un partit radical, mereix estabilitat», ha insistit Moreno. Es tracta d’una idea que el líder del PSC, Salvador Illa, repeteix des de fa mesos.

Els socialistes, no obstant, no decidiran la seva posició final sobre els comptes fins que el Govern els present aquest setmana. «Els diputats estudiarem els números i després decidirem, però farem el possible perquè Catalunya tingui uns sindicats per a la sortida de la crisi», ha dit Moreno.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, el portaveu adjunt del PSC ha admès que el Govern encara no s’ha posat en contacte amb ells. Dins de l’Executiu hi ha diferents sensibilitats, però ERC s’oposa amb fermesa a pactar els comptes amb els socialistes i s’inclina per continuar negociant amb la CUP.

Moreno ha afirmat que algunes de les xifres que inclouran els comptes i que ja s’han conegut són «positives». Tot i que ha afegit que algunes partides semblen d’entrada insuficients, com els 40 milions d’euros per a la gratuïtat del segon any de les escoles bressol catalanes.