Negociació dels comptes

El Govern tempta la CUP amb 749 milions en polítiques de vivenda

  • Els pressupostos de la Generalitat inclouen un increment de 410 milions en aquesta àrea

El Govern tempta la CUP amb 749 milions en polítiques de vivenda

ACN / GUILLEM ROSET

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El Govern té una setmana per convèncer els militants de la CUP que han de donar suport als pressupostos de la Generalitat. Les bases anticapitalistes decidiran el pròxim cap de setmana la posició del partit, i de moment els diputats de la formació adverteixen que estan «més a prop del no que del sí».

Per mirar d’estovar aquesta posició amb polítiques socials, el Govern ha disposat que els pressupostos incloguin un increment important en la inversió en polítiques de vivenda. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, s’invertirien 749 milions d’euros en aquesta àrea, 410 milions més que en els anteriors comptes, si els nous tiren endavant.

Notícies relacionades

A més, es prioritzarà la compra de vivenda per tempteig i retracte, la construcció de vivenda per a lloguer social i les situacions de dificultat –per accedir o per pèrdua de la vivenda– derivades del context de pandèmia.

Fins al moment, els obstacles de la negociació se centren, a més de les polítiques socials, en les discrepàncies sobre els macroprojectes, en el model policial i en la fiscalitat, a més que la CUP jutja lents els avenços en el full de ruta independentista.