Com la de ‘La manada’

PSOE i Podem tanquen un acord perquè les manifestacions imprevistes no hagin de ser comunicades

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

PSOE i Unides Podem han tancat un acord sobre la derogació de la llei de seguretat ciutadana, la coneguda com ‘llei mordassa’. Després de dues setmanes de contactes entre els socis per reformar la norma que va aprovar el PP el 2015, socialistes i morats han pactat, entre altres coses, que no serà necessari informar la Delegació del Govern sobre aquelles manifestacions que se celebrin per imprevistos que provoquin la seva immediatesa. Així, no seria necessari informar de mobilitzacions com la que es va produir després de la sentència de ‘La manada’, cosa que facilitaria l’exercici de protesta de la ciutadania. No obstant, aquestes propostes s’hauran de consensuar amb la resta dels seus socis parlamentaris perquè siguin aprovades.

Notícies relacionades

La setmana passada Unides Podem i PSOE van arribar a un principi d’acord per eliminar en la reforma de la llei un dels punts més polèmics, les devolucions en calent d’immigrants que entren de forma irregular a Espanya. Precisament, la Mesa del Congrés dels Diputats va acordar aquest dimecres ampliar una vegada (i ja en van 40) més el termini d’esmenes.

Així, dos anys després que el Govern de coalició es posés a caminar, i amb una pandèmia mundial pel mig, socialistes i morats semblen disposats a complir el compromís de derogar-la.