Cap de setmana llarg

La Policia té localitzades zones de botellons previstes per a Halloween a Madrid

  • L’Ajuntament de Madrid ha muntat un dispositiu policial que comptarà amb 2.045 agents de reforç, dels quals 450 controlaran les possibles trobades

  • Els agents estan alertats i tenen coneixement d’«algunes quedades»

La Policia té localitzades zones de botellons previstes per a Halloween a Madrid
2
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional i la Municipal de Madrid tenen localitzades diferents zones en les quals s’han citat joves per xarxes socials per fer botellon aquest cap de setmana de Halloween, ha afirmat la delegada del Govern a Madrid, Mercedes González.

Per a aquest pont l’Ajuntament de Madrid ha muntat un dispositiu policial que comptarà amb 2.045 agents de reforç, dels quals 450 controlaran els possibles botellons que tinguin lloc per Halloween i 125 més es dedicaran a la inspecció de locals d’oci i possibles actes vandàlics contra autobusos municipals.

Cap de setmana més tranquil que anteriors

La delegada de Representació, Seguretat i Emergències de l’ajuntament, Inmaculada Sanz, ha qualificat aquest dispositiu d’«històric» en un cap de setmana «complicat». Així, Sanz ha reconegut que venen dos caps de setmana «molt més tranquils que els anteriors amb petites concentracions, però «no aglomeracions massives». No obstant, els agents de la Policia Municipal estan «alertats» i tenen coneixement, juntament amb la Policia Nacional, d’«algunes quedades».

També, Sanz ha dit que sembla que la «meteorologia» ajudarà ja que es produiran pluges que «desincentiven» la celebració de ‘botellons’. També ha afirmat que els policies municipals estaran pendents de la celebració de festes il·legals en locals i en altres entorns.

Per la seva banda la Policia Nacional no comptarà amb un dispositiu específic però si es produeixen problemes d’ordre públic acudiran els membres de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), han informat fonts de la Delegació del Govern.

Abans que res, responsabilitat

Mercedes González ha fet una crida a la «responsabilitat» perquè no es produeixin concentracions ni es begui alcohol als carrers tot i que ha reconegut que el «temps» no acompanyarà.

En una declaracions a Onda Madrid la delegada ha explicat que els joves que facin ‘botellon’ seran interceptats per la Policia Municipal i si hi ha algun delicte o desordres públics hi acudirà la Nacional. «Ha anat baixant la violència de caps de setmana anteriors», ha remarcat.

González ha agraït el treball de les policies Nacional i Municipal, que treballen en coordinació amb reunions setmanals i han tingut «intervencions exitoses». També, ha reiterat que els detinguts per robar en aquestes concentracions no pertanyen a bandes llatines, però sí que són joves organitzats que aprofiten la massa per delinquir.

Notícies relacionades

Quant a les bandes llatines ha reconegut que «determinats municipis tenen problemes» amb les seves actuacions, però «cada vegada tenen menys capacitat d’actuació» per la pressió de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, que tenen identificats els seus membres i els llocs on es troben.

Així, González també s’ha referit a la decisió de l’Ajuntament de Madrid de traslladar a la Fiscalia els casos dels menors atesos per comes etílics. «És un problema social, hi ha un consum compulsiu d’alcohol en edats molt primerenques», ha lamentat.