Sense escó

Rodríguez pregunta a Batet si la decisió de privar-lo de l’escó va ser personal, per armar el seu recurs davant el TC

fcasals45564889 madrid 22 10 2018  pol tica   meritxell batet preside la con181022135331

fcasals45564889 madrid 22 10 2018 pol tica meritxell batet preside la con181022135331 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

L’exdiputat de Podem Alberto Rodríguez ha remès a la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet un escrit en què li fa quatre preguntes concretes sobre el procediment que la va portar divendres passat a treure-li l’escó per la condemna del Tribunal Suprem. Les seves respostes serviran per armar el recurs d’empara que la seva defensa, exercida per l’advocat Gonzalo Boye, prepara davant el Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

Entre altres qüestions, Rodríguez –que continua firmant aquest escrit com a «diputat»–, s’interessa per conèixer si la decisió «arbitrària» de privar-lo de l’escó va ser personal de la mateixa Batet o si ha sigut adoptada per algun òrgan col·legiat de la mateixa Cambra. 

També li reclama conèixer la base legal en què s’ha recolzat per transformar una inhabilitació per al dret de sufragi passiu en la privació de la seva condició de diputat. Adverteix, a més, que, amb independència del procediment que s’ha aplicat contra ell, la pàgina web del Congrés ja assenyalava el divendres que havia causat baixa, una circumstància que serà posada igualment en coneixement del tribunal de garanties, assenyalen a EL PERIÓDICO DE ESPAÑA fonts de la seva defensa.