Procés «d’ofici»

¿Com es farà la devolució de les multes del primer estat d’alarma?

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern ha iniciat el tràmit per tornar els diners a les persones que van pagar les multes imposades durant el primer estat d’alarma, i ho farà d’ofici, per la qual cosa els ciutadans no hauran de fer cap tràmit, només comunicar el seu número de compte quan l’hi requereixin.

Segons han explicat fonts del Ministeri de Política Territorial, el Govern ha ordenat crear un equip de treball per procedir a la devolució de les multes imposades en el primer estat d’alarma, anul·lades pel Tribunal Constitucional, i analitzar els expedients que es continuen tramitant per l’administració.

Les devolucions es realitzaran d’ofici a través de les delegacions i subdelegacions, des d’on es requerirà als afectats prèviament que identifiquin el número de compte bancari. Els equips estan formats per membres de l’Agència Tributària, la Delegació d’Economia, el Tresor i Política Territorial, juntament amb grups informàtics.

Notícies relacionades

El Govern de Catalunya, que té competència en aquesta matèria, també tornarà les 23.000 multes interposades i pagades durant el primer estat d’alarma, cosa que equival a haver de retornar uns 4 milions d’euros, segons ha explicat aquest dilluns el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en declaracions a TV-3.

El conseller ha assegurat que la devolució es farà de la manera «més senzilla» per al ciutadà. D’altra banda, ha dit que una vegada hi hagi sentència sobre el segon estat d’alarma, i depenent del resultat, s’estudiarà què fer amb les sancions del segon període.