Tensió entre socis

Yolanda Díaz «Derogarem la reforma laboral malgrat les resistències»

La ministra de Treball ha enviat un missatge a Nadia Calviño, després que hagi aconseguit el lideratge de la negociació

1
Es llegeix en minuts
EFE

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat aquest dissabte que la derogació de la reforma laboral del PP «és una decisió inalterable per a aquest any» malgrat «totes les resistències». Un missatge clar dirigit a la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, després que aquesta hagi aconseguit el lideratge de la negociació.

En un emotiu discurs al 12è Congrés de CCOO, on ha sigut molt aplaudida i ovacionada al crit de «presidenta, presidenta» i «sí que es pot», ha volgut insistir que el seu compromís amb els treballadors es «cristal·litza en una decisió inalterable per a aquest any: la derogació de la reforma laboral del Partit Popular».

«Derogarem la reforma laboral, malgrat totes les resistències, que n’hi ha moltes [...]; malgrat totes aquelles persones que, siguin on siguin, mai han volgut derogar el model laboral de precarietat que ha imposat la dreta unilateralment al nostre país», ha afegit arran del conflicte obert al si del Govern.

Rèplica socialista

Per la seva part, la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha sortit al pas de les declaracions de Díaz i ha assegurat que el Govern derogarà la reforma laboral i ho farà el PSOE», perquè és possible «una recuperació justa» amb pensions i salaris dignes davant d’una dreta que afirma que cal triar entre creixement i drets socials.

Notícies relacionades

«Ho farem, sí, i ho farà el PSOE», ha respost Lastra a la petició de derogació que li havia fet la secretària regional d’UGT, Patro Sánchez, en la inauguració del 13è Congrés del PSOE d’Extremadura, que aquest diumenge reelegirà Guillermo Fernández Vara al capdavant de la Secretaria General.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha opinat que «no hi ha parcel·les de ningú» a l’Executiu i que «quan hi ha debat i discussió, efectivament s’avança». Sense entrar en concrecions, amb motiu de la seva visita a Santiago de Compostel·la per participar en una taula rodona d’una trobada interreligiosa, ha dit que el Govern de Pedro Sánchez té «compromisos molt clars en favor dels més vulnerables». I que «es debatran al si del Consell de Ministres, on ningú pot excloure ningú», ha rematat.