Guillermo Martínez

El ‘número dos’ de Javier Fernández fitxa per la consultoria de l’exministre Blanco com a substitut d’Antonio Hernando

El ‘número dos’ de Javier Fernández fitxa per la consultoria de l’exministre Blanco com a substitut d’Antonio Hernando
2
Es llegeix en minuts

L’exconseller de Presidència del Principat d’Astúries, Guillermo Martínez, acaba de fitxar per Acento, la consultoria fundada per l’exministre de Foment i exeurodiputat José Blanco. El que fos «número dos» de l’Executiu de Javier Fernández assumirà el lloc de director general d’Acento que ha deixat vacant Antonio Hernando per anar a un càrrec a Moncloa amb Pedro Sánchez.

El fitxatge de Guillermo Martínez per la consultoria Acento suposa la seva tercera experiència en la iniciativa privada des que va donar per tancada la seva etapa en la política asturiana al final de l’anterior legislatura autonòmica, a la primavera del 2019. «És un pas de molta responsabilitat i que assumeixo amb una gran il·lusió», va declarar a ‘La Nueva España’ l’exconseller autonòmic, que fins ara treballava a la firma Labe Abogados, a la qual s’havia incorporat el passat mes de maig procedent d’una empresa canària d’exportació hortofructícola, que l’havia posat al capdavant de la seva expansió al Senegal. Aquesta primera ocupació, després de la seva sortida de la política, l’havia aconseguit a través d’una coneguda plataforma de cerca d’ocupació a la xarxa: Infojobs.

La incorporació de Guillermo Martínez, que té ara 46 anys, a Acento es va gestar d’una manera ràpida. Tot i que el també exalcalde de Siero ja figurava ahir a la pàgina web de l’empresa com a nou director general, avui serà el seu primer dia en el càrrec. El cap de setmana passat es coneixia la incorporació d’Antonio Hernando a un càrrec de responsabilitat a Moncloa, de la mà de Pedro Sánchez, que restablia així els ponts amb un dels seus primers col·laboradors quan va ser elegit per primera vegada secretari general del PSOE després d’imposar-se a les primàries a Eduardo Madina.

Notícies relacionades

Hernando era portaveu del PSOE al Congrés quan es va produir el convuls comitè federal de l’1 d’octubre del 2016, que va acabar forçant la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general, i posteriorment va seguir en aquest lloc del qual va dimitir precisament la mateixa nit de les primàries que van suposar la victòria del sector sanchista. Al sortir de la política, Antonio Hernando va recalar a la consultoria Acento, de la que formen part altres exdirigents polítics, com Elena Valenciano, persona de la màxima confiança d’Alfredo Pérez Rubalcaba en la seva etapa al capdavant del PSOE, o Alfonso Alonso, que en l’actualitat és el president d’aquesta assessoria després d’haver sigut portaveu del PP al Congrés i ministre de Sanitat entre 2014 i 2016, en l’etapa de Mariano Rajoy com a president del Govern.

Registre de ‘lobbies’

La consultoria Acento ha experimentat un gran creixement en els últims anys, en els quals ha centrat la seva activitat en la realització de tasques d’intermediació, en gran part amb empreses públiques, per això té presència a Madrid, Barcelona i Brussel·les i està inscrita en diversos registres autonòmics de grups d’interès, com els de Castella-la Manxa, Catalunya i la Comunitat de Madrid així com en el registre de ‘lobbies’ de l’ajuntament de Madrid i en el de Transparència de la Unió Europea.