Serà nomenat aquest dimarts pel Consell de Ministres

Sánchez fitxa Hernando per a la Moncloa i completa el cercle de la unitat

  • L’exportaveu socialista és recuperat pel líder com a director adjunt del seu Gabinet, ja que deixa Llano Castellanos per centrar-se en Ferraz

  • L’avui president i el dirigent madrileny van trencar després de la debacle del 2016. El seu fitxatge és un altre senyal més del tancament de les ferides del passat

Sánchez fitxa Hernando per a la Moncloa i completa el cercle de la unitat

PSOE / INMA MESA

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

L’estiu passat, quan Pedro Sánchez va revolucionar el Govern, va canviar el xassís del poder i va fitxar Óscar López per dirigir el seu Gabinet a la Moncloa, en substitució d’Iván Redondo, corria un comentari, mig de broma, mig seriosament. Només hi faltava Antonio Hernando per completar el cercle. No va passar en aquell moment. Ara sí. El president suma l’exportaveu socialista al Congrés per al seu projecte i l’incorpora al seu Gabinet. Just com a número dos de López.

Notícies relacionades

L’espai l’ha fet el redisseny de l’executiva, recolzat ahir diumenge pel 94,94% dels delegats en el tancament del 40è Congrés Federal del PSOE. El secretari general va elegir Llanos Castellanos, exconsellera castellanomanxega, exdiputada autonòmica a Madrid i expresidenta de Patrimoni Nacional, com a secretària de Justícia, Relacions Institucionals i Funció Pública de la nova direcció socialista. Una de les àrees de més pes i per a la qual el líder vol dedicació exclusiva. Aquesta convicció la deixava fora del Govern. Perquè des del juliol del 2021 ella era la directora adjunta de Gabinet. És a dir, la segona de López a la Moncloa.

Antonio Hernando ve a ocupar aquest espai. Serà, doncs, el director adjunt de Gabinet, tal com va avançar aquest dilluns ‘elDiario.es’ i va confirmar Sánchez en una entrevista a ‘Hoy por hoy’ (cadena SER). De fet, el Consell de Ministres el nomenarà demà dimarts. «És un gran polític, i hem de tenir els millors. És reconèixer les capacitats de cadascú», va justificar el president. El líder socialista va remarcar d’Hernando que és un dirigent «amb capacitat», com ho són, va seguir, Patxi López —que segueix en la seva direcció—, Guillermo Fernández Vara, que ascendeix i té cadira pròpia a la cúpula del partit, o com l’expresident José Luis Rodríguez Zapatero. Sánchez se sent «molt orgullós» del que ha aconseguit en aquests sis anys, amb els «errors» que hagi pogut cometre, va repetir, ja que ha permès el ressorgiment de la socialdemocràcia.