Assemblea al novembre

Colau, Albiach i López opten a la reelecció com a coordinadores dels comuns

La líder al Parlament i l’alcaldessa de Barcelona demanen continuar transformant Catalunya «des de les institucions»

Colau, Albiach i López opten a la reelecció com a coordinadores dels comuns

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta d’En Comú Podem (ECP), Jéssica Albiach, i l’exalcaldessa de Castelldefels Candela López han anunciat que opten a la reelecció com a coordinadores dels comuns (Catalunya en Comú) de cara a l’Assemblea prevista per als dies 20 i 21 de novembre.

Les tres principals líders dels comuns han anunciat la seva intenció de presentar les seves candidatures per a la reelecció en un vídeo que han difós per les xarxes socials i en un comunicat.

El principal objectiu que s’han marcat, expliquen en el comunicat, «és consolidar i fer créixer l’espai dels comuns de cara a l’any 2023», un any que estarà marcat per diverses cites electorals –unes generals i unes municipals–, així com també per una qüestió de confiança en el Parlament que plantejarà el president Pere Aragonès.

Segons afirma Albiach en el vídeo, després de dues crisis econòmiques i d’una pandèmia, Catalunya en Comú té avui tres reptes per endavant: «Tenir implantació a tot el país, créixer i retrobar-nos amb tota aquella gent que ens ha votat, però també amb la que no i, sobretot, continuar transformant des de les institucions però també des del treball de cada militant de l’organització».

Notícies relacionades

Ada Colau ha posat l’Ajuntament de Barcelona com a exemple de gestió, a l’apuntar que a la capital catalana han «fet coses que fa poc temps eren inimaginables» per aconseguir «una ciutat al servei dels seus veïns», com «fer una energètica pública, un dentista públic i una ciutat a l’altura dels reptes globals que tenim per endavant».

«Ara ens toca, no només seguir per aquest camí, sinó aprofundir-hi», ha remarcat l’alcaldessa de Barcelona, en un missatge molt orientat a la seva voluntat de seguir al capdavant de l’ajuntament barceloní. Els comuns celebraran la seva Assemblea els pròxims 20 i 21 de novembre, informa Efe.