Presumptes irregularitats

La jutge veu indicis de delicte en la vacunació d’un alcalde d’Alacant

  • El fiscal considera que Bernabé Cano va cometre suborn i prevaricació per immunitzar-se contra la Covid sense ser convocat

La jutge veu indicis de delicte en la vacunació d’un alcalde d’Alacant

Efe / Morell

1
Es llegeix en minuts

La magistrada que investiga la vacunació de l’alcalde de la Nucia, Bernabé Cano, veu indicis de delicte en la manera en què es va administrar la vacuna al primer regidor. La jutge ha donat trasllat a la fiscalia perquè formuli acusació i a la defensa perquè aporti els arguments en què manté que no hi va haver «activitat delictiva» per part del regidor.

El fiscal considera que el també diputat provincial del PP va cometre els delictes de suborn i prevaricació per presentar-se en una residència de persones grans de la localitat el dia 6 de gener i vacunar-se contra la Covid quan no havia sigut convocat. La instrucció constata que la immunització es va produir abans que s’hagués vacunat les persones grans del centre i el personal sociosanitari, per la qual cosa era impossible saber en aquell moment si sobrarien dosis. Cano al·lega que va ser aquest el motiu pel qual es va vacunar.

Altres denúncies

La denúncia contra Cano va ser presentada per la fiscalia i està pendent d’instrucció una altra causa contra dos primers regidors més, els del Verger i els Poblets per la immunització contra la Covid fora del seu torn.

Notícies relacionades

Quant al suborn, la jutge entén que Bernabé Cano es va presentar voluntàriament a la residència i en la seva condició d’alcalde. L’acceptar la vacuna s’ha d’entendre com un do i que és irrellevant si la punxada va comptar o no amb l’autorització de la Direcció General de Salut Pública. La magistrada considera que Bernabé Cano es va immunitzar abans del que li corresponia i quan la pandèmia estava disparada a la província. 

Sobre el delicte de prevaricació, la jutge afirma que l’alcalde de la Nucia es va valer del seu càrrec per accedir a la residència malgrat que estava prohibit, i gràcies a això va aconseguir que li subministressin la dosi de la vacuna. A més, considera que es va prevaler de la seva condició de primera autoritat municipal, ja que l’empresa que gestionava la residència tenia dependència de l’ajuntament pel contracte que tenia en vigor.