Tancament de la convenció

Casado es fa a València el seu primer bany de masses en tres anys com a líder del PP

  • El partit torna a la plaça de toros que remunta a les majories absolutes de Rajoy i Aznar

Casado es fa a València el seu primer bany de masses en tres anys com a líder del PP

EFE / MANUEL BRUQUE

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Aquest diumenge Pablo Casado ha protagonitzat a la plaça de toros de València el míting més espectacular de la seva història com a president del PP. Els tres anys i dos mesos que fa que és líder dels conservadors ha carregat amb el llast de la corrupció, ha caigut derrotat a l’enfonsar el seu partit fins als 66 escons i ha patit crisis internes greus com l’última viscuda amb Isabel Díaz Ayuso pel control del partit a Madrid. Els esdeveniments externs no han acompanyat un dirigent que va agafar a la formació amb poca bateria després de la moció de censura. Aquest diumenge, no obstant, els populars s’han atrevit a tornar a un escenari icònic per a ells, que es relaciona amb les majories absolutes de José María Aznar i Mariano Rajoy. El PP l’ha escollit per tancar la convenció nacional i hi ha congregat més de 12.000 persones, entre les que han entrat a la plaça de toros i les que s’han hagut de quedar fora per qüestions d’aforament.

Casado necessitava autoestima i l’ha aconseguit. Ha entrat a la plaça com sempre fan els líders en aquest tipus d’actes, com si fossin estrelles de rock. Ha donat la volta a l’arena per saludar tothom abans entre crits de «president, president» i «guapo».

Notícies relacionades

Durant aquesta setmana de convenció itinerant ha escoltat que arribarà a la Moncloa, que «tornarà a treure Espanya del pou per tercera vegada» i Ayuso li ha assegurat davant de tot el partit que la seva «meta» és Madrid, almenys fins a les pròximes generals.

«Tornem a aquesta plaça no només per parlar d’Espanya, sinó per parlar a Espanya [...] Han passat moltes coses des de les primàries en què em vau elegir president del PP. En aquell moment érem la tercera força d’Espanya segons les enquestes i avui som la primera, tot i que per a això hem hagut de recórrer una travessia del desert: primer unint el partit, després consolidant el nostre poder territorial i després recuperant el lideratge de l’espai electoral del centre dreta», ha afirmat. Casado, amb referència a Ciutadans i Vox, ha dit que van arribar per «substituir-los» i «s’han anat quedant pel camí». «El PP és molt PP i hem fet el correcte: primer oferint unitat i quan la van rebutjar, fent-la per la base», ha continuat.