Convenció nacional del PP

Ayuso firma la treva amb Casado: «Tinc meridianament clar on és el meu lloc»

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«Tinc meridianament clar on és el meu lloc. Necessitem que tu arribis a president del Govern». Aquestes han sigut les frases triades per Isabel Díaz Ayuso per assegurar que no té previst qüestionar el lideratge del cap de files del PP. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha agraït a Pablo Casado l’oportunitat de presentar-se a les eleccions a la regió i ha recordat que tenen una relació d’amistat des de fa 16 anys, quan ell va presidir Noves Generacions a la capital.

Sense deixar lloc a dubtes, Ayuso s’ha presentat en la convenció nacional amb el titular que més podria desitjar Casado, després d’un mes en què tots dos han protagonitzat un pols pel PP de Madrid. Ella vol presidir el partit a la regió i el líder del partit ha mostrat el seu temor que ella busqui més poder per moure-li la cadira.

A la taula de debat en què han participat tots els barons del partit, Ayuso ha volgut parlar clar: «O socialisme o progrés. O socialisme o llibertat. O Sánchez o Casado», ha deixat anar entre aplaudiments de l’auditori del Palau de les Arts i les Ciències de València.

Abans que els barons pugessin a l’escenari, ha parlat durant mitja hora el secretari general, Teodoro García Egea. El número dos de la formació ha fet fonamentalment dues coses: reivindicar el treball de l’«equip» de Gènova, molt qüestionat en diferents moments aquests tres anys, i enviar un missatge d’unitat entorn de Casado com a líder. «Avui és fàcil veure que l’estratègia ha sigut l’adequada, però quan la tempesta està a sobre només els grans equips són capaços de veure rere els núvols», ha declarat.

Notícies relacionades

García Egea ha assenyalat la presidència de la Junta d’Andalusia, aconseguida pel PP el gener del 2019, com a primera fita de Casado. En aquell moment, ha dit, es va pactar amb Ciutadans i només amb Ciutadans». Una manera de remarcar que Vox, tot i que fos fonamental per aconseguir aquella investidura pels seus vots, com a la Comunitat de Madrid i a Múrcia també, no va entrar en els executius.

Les mocions de censura

Després ha repassat altres assoliments electorals (Galícia) i ha passat de puntetes pels fracassos (com a Catalunya). García Egea s’ha entretingut amb les mocions de censura que el PSOE va pactar amb Ciutadans en els governs autonòmics de Múrcia i Castella i Lleó i que van fracassar. «Els governs de llibertat són una amenaça per a Sánchez», ha dit sobre Andalusia, Madrid, Galícia, Castella i Lleó Múrcia i Ceuta. «La moció de censura a la Regió de Múrcia no va ser un atac a Fernando [López Miras], ni tan sols al milió i mig de murcians. Va ser un atac als governs de llibertat configurats per ser el contrapès de les nefastes polítiques de Sánchez. Els nostres governs representen l’honestedat, l’eficiència i les promeses complertes», ha dit entre aplaudiments.