La judicialització del procés

Itàlia comunica a Espanya que no detindrà Comín i Ponsatí si viatgen a Sardenya

  • Els exconsellers podrien acompanyar l’expresident en la seva declaració judicial de dilluns a Sàsser

Itàlia comunica a Espanya que no detindrà Comín i Ponsatí si viatgen a Sardenya

EFE / STEPHANIE LECOCQ

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Les autoritats italianes han comunicat a Espanya que han inclòs un avís en el sistema Sirene, el mecanisme de coordinació policial entre els països de la zona Schengen, que informa que els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí no serien detinguts en cas que viatgessin a Sardenya per acompanyar Carles Puigdemont en la seva declaració judicial de dilluns, segons han confirmat a aquest diari fonts pròximes als eurodiputats. Sobre Comín i Ponsatí pesen les mateixes euroordres d’arrest i entrega per part del Tribunal Suprem que sobre l’expresident.

Notícies relacionades

Puigdemont està citat a les 11.00 hores al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser per resoldre la demanda d’entrega remesa pel jutge Pablo Llarena, arran de la detenció del líder de Junts el 23 de setembre passat. L’endemà, la jutge de l’Alguer el va deixar en llibertat sense mesures cautelars al·legant que mantenia «intacta» la seva immunitat com a eurodiputat.

Des de l’entorn de la defensa de Puigdemont, la comunicació realitzada a través de Sirene ha sigut acollida com la confirmació prèvia que la petició d’entrega de Llarena tornarà a ser rebutjada. Els advocats de l’expresident acaben de sol·licitar al Tribunal General de la UE que li retorni cautelarment la immunitat, mentre el jutge Llarena ha enviat aquesta setmana diversos escrits a Itàlia insistint que les euroordres estan activades i, per tant, ha d’entregar Puigdemont.