Nou escrit

Llarena insisteix davant Sardenya perquè procedeixi a entregar Puigdemont

  • Envia un nou escrit a les autoritats italianes per ratificar que les euroordres estan en actiu

El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont , saludando a los organizadores del Encuentro Internacional de Adifolk.

El expresidente de la Generalitat Carles Puigdemont , saludando a los organizadores del Encuentro Internacional de Adifolk. / ACN (ACN)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decidit moure fitxa amb un nou escrit dirigit a la justícia italiana per tractar de facilitar l’entrega a Espanya de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Hi aclareix que acordar-la és possible, perquè les euroordres cursades en contra seu estan en vigor i en aquest moment no gaudeix de cap immunitat, perquè la prerrogativa li va ser aixecada pel Parlament Europeu, han confirmat a aquest diari fonts jurídiques.

Divendres passat, l’endemà de l’arrest, el magistrat instructor del procés ja va enviar un ofici al Tribunal d’Apel·lació de Sàsser (Itàlia) en què li comunicava que «el procediment judicial de què deriva l’euroordre està actiu i pendent de la captura dels processats en situació de rebel·lia». També li enviava la qüestió prejudicial plantejada al seu dia en relació amb Puig, «la tramitació del qual no modifica la situació en què es troba actualment el procediment, sense perjudici que s’hagi d’acomodar en el seu dia a la interpretació que del dret europeu, i sobre les estrictes qüestions suscitades, realitzi el TJUE». Anunciava que li remetrà traduïda a l’italià l’ordre europea de detenció i que li enviarà «la documentació que sigui necessària».