Puigdemont demana a la justícia europea que li torni la immunitat després de la seva detenció a Sardenya

  • L’expresident presenta una nova demanda de mesures cautelars davant el Tribunal General de la UE

  • L’hemeroteca de la tardor del procés

Carles Puigdemont  en el Encuentro Internacional de Adifolk,

Carles Puigdemont en el Encuentro Internacional de Adifolk, / YARA NARDI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El Tribunal General de la Unió Europea ja té sobre la taula una nova petició de mesures cautelars perquè l’expresident de la Generalitat i eurodiputat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, recuperi la immunitat parlamentària que la cort europea li va retirar el passat 30 de juliol. Arran de la detenció del dirigent català a Sardenya (Itàlia) la setmana passada, l’advocat del polític independentista català, Gonzalo Boye, va anunciar la seva intenció de presentar una nova demanda que finalment han presentat aquest divendres. «Els comuniquem que avui, 1 d’octubre del 2021, ha entrat a la Secretaria del Tribunal General una nova demanda de mesures provisionals», ha anunciat la cort en un breu comunicat.

Notícies relacionades

La decisió de la jutge italiana de deixar-lo lliure el passat 24 de setembre, amb plena llibertat de moviments tant a Sardenya com fora d’Itàlia, havia portat l’equip d’advocats de Puigdemont a retardar la presentació de les mesures cautelars. No obstant, els advocats de l’expresident han decidit finalment moure fitxa abans que l’expresident acudeixi a comparèixer a la vista del procés d’extradició fixada pel Tribunal d’Apel·lació de Sàsser (Sardenya) per al pròxim 4 d’octubre i en la qual han de decidir si entreguen el polític català a Espanya. Tot i que no hi ha terminis perquè la cort amb seu a Luxemburg prengui una decisió, segons explicava fa uns dies Boye la decisió podria tardar entre 24 i 72 hores.

El nou moviment es produeix un dia després que el president del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, remetés un nou escrit a les autoritats italianes demanant l’entrega de Puigdemont i ratificant que l’euroordre contra l’expresident per sedició i malversació està activa i que l’Advocacia de l’estat sabia que no estava suspesa.