Anunci a Twitter

Dimiteix la número dos d’Irene Montero i deixa els càrrecs a Podem: «S’ha de saber parar»

  • La gaditana Noelia Vera deixa la Secretaria d’Estat d’Igualtat per raons «personals». Ha sigut una decisió «complicada», però és necessari «agafar aire»

  • Ángela Rodríguez, ‘Pam’, la substituirà en el càrrec institucional i Juan Antonio Delgado, guàrdia civil que ja va ser diputat al Congrés, en l’escó

Dimiteix la número dos d’Irene Montero i deixa els càrrecs a Podem: «S’ha de saber parar»

EUROPA PRESS / CÉZARO DE LUCA

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La secretària d’estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Noelia Vera, número dos del Ministeri d’Igualtat que dirigeix Irene Montero, ha decidit deixar la política institucional i posar a disposició de Podem els seus càrrecs públics i orgànics en la formació morada.

Segons ha explicat en diversos comentaris a la xarxa social Twitter, es tracta d’una decisió «personal i complicada» però en política «el més valuós és ser honesta» i saber «parar» quan «el cos avisa», agafar aire i emprendre altres camins.

Al capdavant de la Secretaria d’Estat la reemplaçarà la dirigent de la formació morada Ángela Rodríguez, ‘Pam’, mentre que el seu escó al Congrés passarà a Juan Antonio Delgado, un agent de la Guàrdia Civil que ja va ser diputat.

«Tinc molt a agrair abans d’anar-me’n: a les meves excompanyes i companys de la Tuerka, on tot va començar; als i les militants, amb especial carinyo a les gaditanes i andaluses; als treballadors/es amb qui hem portat a terme cada batalla buscant la dignitat social, a les companyes i el personal funcionari del Ministeri d’Igualtat i l’Institut de les Dones; a Ione Belarra [secretària general de Podem i ministra de Drets Socials i Agenda 2030] i Irene Montero, companyes de vida. A Pablo Iglesias», s’acomiada la dirigent gaditana.

«Pels meus errors em disculpo, però me’n vaig satisfeta d’haver donat el millor de mi per una Espanya més feminista, amb més justícia social, més ecologista i més ferma en la defensa dels drets humans. M’acomiado amb carinyo d’adversàries i adversaris que han sigut dignes i valuosos, i de la meva gent d’Unides Podem. Continuem construint, tot i que d’altres maneres. Sí que es pot. Salut!».

Vera (Cadis, 27 d’octubre de 1985) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i màster en Periodisme d’Agència. Va col·laborar amb diversos mitjans (CNN+, ‘Diario de Cádiz’, Telemadrid) i va ser redactora de la delegació d’Efe a Buenos Aires. Del 2011 al 2013, va ocupar el lloc de responsable de continguts a l’agència Ágora News i va ser fundadora de la seva delegació a Bogotà. Durant la seva estada al país, i segons la seva biografia oficial, va exercir el lloc d’assessora de comunicació a IDARTES, òrgan dependent de l’Alcaldia Major de Bogotà.

Notícies relacionades

El 2014 va passar a ser responsable de redacció i presentadora habitual de la tertúlia política ‘La Tuerka’ i responsable de continguts digitals a Podem. «Experiències en què va portar a terme l’organització i presentació de debats polítics especialitzats en matèria d’igualtat». El 2017 va assumir la Secretaria de Participació Ciutadana i va exercir de portaveu de la formació morada. Diputada per Cadis al Congrés des del 2015. Després de l’ascens de Belarra al lideratge de Podem, va continuar en el consell de coordinació (l’executiva del partit) com a secretària de Feminismes, càrrec a què ara renuncia, com al seu escó i el seu lloc al Ministeri d’Igualtat.

Per Twitter se’n va acomiadar la ministra Montero: «Sempre al teu costat. Gràcies per posar el cos, i encara més gràcies pel que vindrà [...]. No deixarem de caminar juntes». També ho va fer Iglesias: «Treballadora, brillant, divertida, responsable, lleial i sobretot honesta i bona gent. No és freqüent entrar en política amb aquests atributs i mantenir-los al sortir. Gràcies, Noelia. Quines ganes de veure’t, quan toqui, en allò que estimes de veritat: el periodisme». Ángela Rodríguez, la nova secretària d’estat, que haurà de ser nomenada en el pròxim Consell de Ministres, va agrair a Vera la seva tasca i promet assumir la nova tasca «amb tota la força i il·lusió» i a Montero per fer-li confiança.