Debat de política general

Junts estira les orelles a Aragonès i li reclama «cultura de coalició»

  • Junts carrega contra la falta de voluntat del Govern a la taula de diàleg i exigeix «unitat independentista»

  • «No quedarem anestesiats pel ‘mentrestant’», adverteix Albert Batet

zentauroepp43546631 el nou portaveu de jxcat  albert batet  abans d una roda de 180530144257

zentauroepp43546631 el nou portaveu de jxcat albert batet abans d una roda de 180530144257 / Laura Batlle

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha reclamat explícitament al president Pere Aragonès «cultura de coalició» a l’hora d’actuar al Govern, li ha recordat que ERC i Junts estan gairebé en «empat tècnic» en escons i per això li ha advertit que el Govern no és de «subordinació» d’uns a d’altres, sinó de coalició. D’aquesta manera ha traslladat al president el seu malestar pel discurs d’aquest dimarts en què Aragonès va defensar la taula de diàleg davant receptes «màgiques». Batet ha criticat amb vehemència la viabilitat de la taula i ha advertit: «No quedarem anestesiats pel ‘mentrestant’ no quedarem immòbils ni impassibles».

«¿Qui pot negociar amb un Estat que sempre vulnera l’estat de dret, se salta les decisions de la justícia europea i intenta enganyar-la?», ha etzibat Batet. «El diàleg no porta a enlloc si no va acompanyat de voluntat política, i a l’altre costat no en veiem; diuen que volen dialogar però continuen actuant amb tota la força d’un Estat per destruir-nos amb guerra bruta, espionatge, tripijocs policials de manera il·legal, tramposa, basta, mentidera i ridícula», ha afegit. El diputat de Junts s’ha referit en especial a la recent detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Sardenya. Una detenció de la qual ha fet coneixedor i responsable al Govern.

Batet ha marcat perfil respecte a ERC en qüestions com la del projecte de llei audiovisual espanyola. Malgrat que el Govern va anunciar ahir els primers passos per reformar la llei catalana audiovisual per blindar la presència del català, el representant de JxCat ha afirmat que el seu grup manté una proposta perquè el Parlament reguli aquesta normativa de manera urgent per no deixar la defensa del català, ha argumentat, en mans del que decideixi el Govern espanyol.

Lleialtat, però amb unitat

Notícies relacionades

Batet ha ofert lleialtat al Govern mentre ha reclamat avançar «amb unitat» perquè «sols no es va enlloc». Per això ha reclamat una «estratègia consensuada, compartida, cultura d’unitat i actuar de manera conjunta» també al Congrés en la negociació dels pressupostos de l’Estat.

.