RENOVACIÓ AMB CLÀUSULA DE 500 MILIONS

Cubarsí amplia contracte fins al 2027 amb un blindatge d’estrella

El defensa, amb només 17 anys i 20 partits en l’elit, s’erigeix en un puntal per al futur. «Jo només volia jugar a futbol i divertir-me i anar passant els anys fins a veure-ho més clar», diu.

Cubarsí amplia contracte fins al 2027 amb un blindatge d’estrella

JOAN doMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Als 17 anys, i després de 20 partits amb el primer equip del Barça, Pau Cubarsí té un preu de 500 milions d’euros. Tant irreal com demostratiu del valor que té per a l’entitat i de la confiança que diposita en el seu avenir, en un contracte que s’estén fins al 2027.

El 18 de gener, en la Copa i davant l’Unionistes de Salamanca, compareixia en les files blaugrana Cubarsí per substituir Andreas Christensen durant el descans. Tan bé ho va fer, que el central danès ja no va poder tornar a l’eix de la defensa. Li havien tret el lloc.

Xavi va avançar Christensen al centre del camp per solucionar el problema defensiu de la segona línia; darrere, quedava resolt amb l’autoritat d’un xaval que aquella freda nit castellana encara tenia 16 anys. Tan resolt que el futbolista gironí ha disputat tots els partits des del debut (1-3), excepte en l’anada de Nàpols.

De la banqueta a MVP

L’entrenador va creure, preventivament i erròniament, que l’exposava massa en la primera eliminatòria de la Champions. En el partit de tornada li van donar el trofeu al MVP. I una setmana després va debutar amb la selecció espanyola i es va convertir en el defensa més jove de la història i el tercer en el rànquing absolut. Per darrere de dos adolescents més que es vesteixen amb ell al mateix vestidor: Lamine Yamal i Gavi.

"Jo només volia jugar a futbol i divertir-me i anar passant els anys fins a veure-ho més clar", va dir Cubarsí, encara incapaç d’assimilar la meteòrica ascensió que ha projectat la seva carrera. En menys de quatre mesos ha firmat un contracte de llarga durada amb la setena clàusula més alta de la plantilla: per darrere dels 1.000 milions que van establir per a Pedri, Ferran, Raphinha, Koundé, Lamine Yamal i Ansu Fati, que tornarà de la cessió al Brighton.

Només una vegada ha sortit Cubarsí des de la banqueta, i va patir, però no va purgar l’atroç derrota davant el Vila-real. La debacle no li va passar factura. Xavi ha continuat confiant en la fiabilitat de la seva passada (90,98% de precisió) i en la seva qualitat per saltar línies i trobar els companys més avançats. Ell i Lamine Yamal (46 partits) s’han incrustat al primer equip sense passar pràcticament pel filial.

"Estic molt content perquè és un somni des de molt petit. Que un culer pugui renovar pel Barcelona és el millor que em podia passar en molt temps", va explicar després de firmar el contracte al despatx del president Joan Laporta. L’anterior contracte, desfasat davant la ràpida evolució de la seva carrera, es va firmar l’estiu passat per aniquilar l’amenaça del Manchester City, que li havia fet una proposta.

El cinquè del planter

Notícies relacionades

Nascut el 22 de gener del 2007 a Estanyol (Girona), va entrar per la porta de Sant Joan Despí el 2018, quan era aleví. L’estiu passat va començar la campanya, com correspondria als millors de la categoria, en el Juvenil A del Barça. Ben aviat Rafa Márquez el va reclamar per al filial, on només va disputar nou partits abans que Xavi Hernández l’ascendís al primer equip. Van debutar abans Lamine Yamal, Marc Casadó, Marc Guiu i Héctor Fort, però ell, juntament amb Lamine, va pujar per quedar-se.

"Estic molt content també per les oportunitats que estan tenint companys com el Marc [Guiu] i l’Héctor [Fort] i les estem aprofitant per guanyar més minuts al camp", va explicar Cubarsí dels seus companys de generació, que podrien ser els següents a passar pel despatx de Laporta. Lamine Yamal va firmar a l’octubre, i va obrir el rejoveniment del Barça.