Reordenació del partit amb Juan Espadas

Susana Díaz renuncia a la seva acta de parlamentària andalusa

  • L’expresidenta de la Junta deixa la seva acta a la Cambra autonòmica per centrar-se en les seves responsabilitats com a senadora a Madrid

  • Díaz, que va ser derrotada en primàries per Juan Espadas, nou cap del PSOE-A, presidirà una comissió de la Cambra alta, la d’Indústria

Susana Díaz renuncia a la seva acta de parlamentària andalusa

EUROPA PRESS / MARÍA JOSÉ LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’expresidenta de la Junta d’Andalusia Susana Díaz ha renunciat a l’acta de parlamentària andalusa per centrar-se en les seves noves responsabilitats com a senadora per designació autonòmica, segons va anunciar el PSOE andalús.

La decisió de Díaz, que presidirà una comissió a la Cambra alta, s’ha adoptat després d’una reunió amb el secretari general del PSOE d’Andalusia i alcalde de Sevilla, Juan Espadas, que la va derrotar en les primàries del juny passat amb el 55% del suport dels militants davant el 38,43% que va obtenir l’expresidenta.

Nova executiva a Torremolinos

«En l’esmentada reunió van abordar per primera vegada aquesta possibilitat, que ha comptat amb la lleial resposta de l’expresidenta, en els mateixos termes de respecte i col·laboració que sempre ha manifestat públicament», afegeix el PSOE, que té 33 representants al Parlament andalús.

Els socialistes andalusos consideren que amb la renúncia a l’acta de la Cambra autonòmica, i «en el marc de la relació fluida» que Espadas i Díaz venen mantenint, es culmina el procés iniciat el juliol amb l’elecció de l’alcalde de Sevilla com a nou secretari general.

Notícies relacionades

També suposa «l’inici d’aquesta nova etapa del PSOE d’Andalusia, que es completarà en el pròxim congrés regional de Torremolinos, els dies 6 i 7 de novembre, en què s’elegirà la nova executiva», apunta la formació política.

Díaz està cridada a presidir la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Senat, que fins ara dirigia la malaguenya Marisa Bustinduy. Perquè l’expresidenta de la Junta pogués ocupar un escó com a senadora per designació autonòmica, va haver de renunciar a la seva acta el gadità Fernando López Gil, que la va recolzar en les primàries.