Després del seu arrest

Què pot passar ara judicialment amb Puigdemont

  • Aquest divendres el Suprem es posarà en contacte amb les autoritats italianes per tenir coneixement oficial

  • En el període d’al·legacions Puigdemont presentarà previsiblement les mateixes al·legacions que va presentar a Bèlgica

Gonzalo Boye

Gonzalo Boye / Marta Pérez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’illa italiana de Sardenya obre un nou procediment similar al que es va produir a Bèlgica, després del seu arrest a Alemanya per forçar la seva entrega a Espanya. De moment aquest divendres, Pablo Llarena, instructor de la causa que segueix en estat latent en el Tribunal Suprem per la seva responsabilitat en el procés, a l’espera que sigui posat a disposició de la justícia espanyola, s’haurà de posar en contacte amb les autoritats italianes aquest mateix divendres per tenir coneixement oficial de l’arrest, van informar EL PERIÓDICO fonts jurídiques.

Notícies relacionades

A partir d’aquí s’obrirà procediment davant la justícia italiana, similar al que es va viure a Bèlgica, després del seu arrest la Setmana Santa del 2018 a Alemanya, quan tornava de fer una conferència a Finlàndia. I previsiblement, Puigdemont, que estava declarat en rebel·lia a Espanya, al·legarà davant les autoritats d’Itàlia al·legacions similars a les que va presentar als països baixos i que tan bons resultats li van proporcionar.

Sense immunitat

La diferència és que en el temps transcorregut des d’aleshores a ara va ser elegit europarlamentari, escó que li conferia immunitat, però aquest benefici li va ser aixecat pel mateix Parlament europeu a l’atendre la petició de suplicatori cursada pel mateix Llarena. Aquesta decisió, després confirmada pel Tribunal General de la Unió Europea, és la que ha permès el seu arrest a Sardenya en compliment de les ordres de detenció europees cursades per l’instructor en què li reclama per un delicte de sedició en concurs amb un altre de malversació, que va ser pel que van ser condemnats finalment els seus companys del Govern que no van fugir de la justícia i van poder ser jutjats.