Després del seu arrest
Què pot passar ara judicialment amb Puigdemont
Aquest divendres el Suprem es posarà en contacte amb les autoritats italianes per tenir coneixement oficial
En el període d’al·legacions Puigdemont presentarà previsiblement les mateixes al·legacions que va presentar a Bèlgica

Gonzalo Boye /
La detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’illa italiana de Sardenya obre un nou procediment similar al que es va produir a Bèlgica, després del seu arrest a Alemanya per forçar la seva entrega a Espanya. De moment aquest divendres, Pablo Llarena, instructor de la causa que segueix en estat latent en el Tribunal Suprem per la seva responsabilitat en el procés, a l’espera que sigui posat a disposició de la justícia espanyola, s’haurà de posar en contacte amb les autoritats italianes aquest mateix divendres per tenir coneixement oficial de l’arrest, van informar EL PERIÓDICO fonts jurídiques.
A partir d’aquí s’obrirà procediment davant la justícia italiana, similar al que es va viure a Bèlgica, després del seu arrest la Setmana Santa del 2018 a Alemanya, quan tornava de fer una conferència a Finlàndia. I previsiblement, Puigdemont, que estava declarat en rebel·lia a Espanya, al·legarà davant les autoritats d’Itàlia al·legacions similars a les que va presentar als països baixos i que tan bons resultats li van proporcionar.
Sense immunitat
La diferència és que en el temps transcorregut des d’aleshores a ara va ser elegit europarlamentari, escó que li conferia immunitat, però aquest benefici li va ser aixecat pel mateix Parlament europeu a l’atendre la petició de suplicatori cursada pel mateix Llarena. Aquesta decisió, després confirmada pel Tribunal General de la Unió Europea, és la que ha permès el seu arrest a Sardenya en compliment de les ordres de detenció europees cursades per l’instructor en què li reclama per un delicte de sedició en concurs amb un altre de malversació, que va ser pel que van ser condemnats finalment els seus companys del Govern que no van fugir de la justícia i van poder ser jutjats.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fugida salarial del 0,5% Els funcionaris de la Generalitat no cobraran fins a l’octubre la paga de fins a 625 euros pels retards pendents
- Medi ambient Els pops fugen d’Espanya i envaeixen les costes britàniques: aquest és el motiu
- Xarxes El nen de "la tranquil·litat" a les piscines de Terol parla 13 anys després: "Un dia vaig arribar amb el pit enfonsat i un ull morat a casa"
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Tribunals "Me l’han jugada. Agafeu-los i mateu-los"
- Piscines, brou de cultiu de malalties: quines infeccions pots agafar i com prevenir-les
- Mor una anciana atropellada pel seu propi vehicle a Barcelona
- POLÍTICA Sánchez braceja per salvar-se del naufragi mentre Feijóo celebra cada cop amb el PP de festa
- Polèmica L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
- Comitè federal Illa exhibeix el seu suport a Sánchez i a les mesures preses en el PSOE: «Anem pel bon camí»