Desglaç entre administracions

Junts pressiona Aragonès perquè no participi en la taula de diàleg si Sánchez no hi acudeix

  • Artadi opina que la «responsabilitat» que funcioni el fòrum és d’ERC i el PSOE, els que el van impulsar

A1-119581345.jpg

A1-119581345.jpg / ACN

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La taula de diàleg, que se celebrarà aquesta setmana a Barcelona, segueix sense data, sense ordre del dia i sense la confirmació si el president del Govern central, Pedro Sánchez, hi participarà. I, davant aquest escenari, creix l’escepticisme de Junts, que reclama al president Pere Aragonès que no hi acudeixi si el cap del Govern central no encapçala la seva delegació.

La portaveu de la formació, Elsa Artadi, ha defensat aquest dilluns, després d’una reunió de l’executiva del partit, que «per dignitat institucional» Aragonès hauria de decidir la seva presència segons el que faci Sánchez. «La decisió serà seva, però davant aquest menyspreu cap a les institucions catalanes hi hauria d’haver una resposta institucional de la Generalitat», ha assegurat.

Notícies relacionades

Artadi no ha detallat qui configurarà la delegació catalana, que estarà formada per sis persones, perquè precisament espera la confirmació del president de l’Executiu central. La presència del vicepresident Jordi Puigneró, per tant, també està en l’aire.

La líder postconvergent ha insistit que la taula de diàleg va sorgir d’un acord per la investidura de Sánchez entre ERC i el PSOE «d’esquena i en secret a l’independentisme» i, per tant, ha dit, «que funcioni és responsabilitat en primera instància dels quals la van pactar». Segons Artadi, el Govern espanyol «no té incentius per portar a terme una negociació creïble i seriosa», i la prova és que només s’ha fet una reunió, el febrer del 2020.