Tuit controvertit

Dimiteix la vicerectora de la UPC que va instar a cremar contenidors per la Diada

  • Renuncia «per evitar que les interpretacions d’un tuit en el seu compte personal puguin afectar la institució», assenyala el rector en un comunicat

A1-124721484.jpg

A1-124721484.jpg / AFP / JOSEP LAGO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

La vicerectora de Qualitat i Política Lingüística de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Núria Pla, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió després de la polèmica suscitada per un tuit seu en el que animava a cremar contenidors durant la Diada d’aquest dissabte passat. El rector de la UPC, Daniel Crespo, ha explicat en un breu comunicat que ha acceptat la dimissió de la vicerectora que, segons ell, ha presentat la seva renúncia «per evitar que les interpretacions d’un tuit publicat en el seu compte personal de Twitter puguin afectar la institució».

El tuit en qüestió, que va ser esborrat del seu compte i aquest anul·lat, adjuntava una imatge de la manifestació independentista de la Diada, al costat del missatge: «¡Ganes de foc, de contenidors cremats i d’aeroport col·lapsat!».

«He acceptat la seva dimissió agraint-li la feina feta durant aquests mesos i el seu acte de generositat cap a la universitat. La UPC és plural, diversa i treballa per la construcció d’una societat més lliure, democràtica, justa i cohesionada», ha assenyalat el rector de la UPC en la breu nota oficial.

Notícies relacionades

El president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ja va exigir diumenge el cessament de la vicerectora Núria Pla per animar a «cremar contenidors». Carrizosa, que va difondre el tuit de Pla, va denunciar: «Que aquesta senyora sigui vicerectora d’una universitat pública com la UPC reflecteix fins a quin punt el separatisme radical s’apropia i gangrena les institucions de tots. Exigim el seu cessament immediat i els anuncio que Cs emprendrà totes les accions polítiques necessàries».

També la diputada del PPC al Parlament Lorena Roldán es va fer ressò del tuit –que ja no existeix perquè el compte de Núria Pla ha sigut donat de baixa– i ha acusat la vicerectora d’«incitar a la violència amb total impunitat». «Després els veuràs dient-se a si mateixos demòcrates», va afegir.