Demana no banalitzar l’homofòbia i els delictes d’odi

Marlaska descarta dimitir per la falsa víctima de Malasaña: «Evidentment, me’n vaig assabentar ahir a mitja tarda»

El ministre assegura que la Policia no li va traslladar sospites abans de dimecres

20180829 405032 marlaskamo 1 1

20180829 405032 marlaskamo 1 1

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha demanat no banalitzar els delictes d’odi perquè un jove hagi denunciat falsament haver patit una agressió homòfoba a Madrid i estima que no ha de dimitir per les manifestacions que ha fet sobre aquests fets.

El noi de 20 anys que va denunciar haver patit una agressió homòfoba diumenge passat al barri madrileny de Malasaña per part de vuit encaputxats va reconèixer ahir dimecres davant la Policia que les ferides van ser consentides mentre mantenia relacions amb una altra persona.

En declaracions als periodistes aquest dijous després d’inaugurar una caserna de la Guàrdia Civil a Villalbilla (Madrid), Grande-Marlaska ha negat que s’hagués «guardat» la informació.

Notícies relacionades

«Evidentment, me’n vaig assabentar ahir a mitja tarda, quan el denunciant va declarar sobre els fets, que va modificar la seva declaració, i bona prova d’això és que immediatament el mateix Ministeri de l’Interior, sent coneixedor que aquest cas havia atret l’opinió pública, va donar la notícia i va exposar el que s’havia esdevingut en el desenvolupament de la investigació», ha assegurat.

Descarta dimitir

Sobre la petició de partits de l’oposició que dimiteixi per aquest episodi, ha dit: «Jo l’única responsabilitat que assumeixo és la de continuar treballant, i el que em preocupa molt és que, davant un fet com a aquest, sembla ser que tothom oblida que s’han incrementat els delictes d’odi l’últim any en un 10%». I ha afegit: «A mi el que em sembla greu és que banalitzem una cosa tan important com aquests fets, que ens haurien de preocupar a tots, perquè impliquen i determinen un atac al que és la base d’una democràcia, que són els drets humans, les llibertats fonamentals i la dignitat de les persones».