La fiscalia recorre el tercer grau de Jordi Montull

FELIX MILLET Y JORDI MONTULL ANTE LA COMISION DE INVESTIGACION DEL PARLAMENT

FELIX MILLET Y JORDI MONTULL ANTE LA COMISION DE INVESTIGACION DEL PARLAMENT / JOAN CORTADELLAS (EPC)

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia ha recorregut el tercer grau que la Generalitat ha concedit a l’exdirector financer del Palau de la Música, Jordi Montull, que des de juny del 2020 complia a la presó de Brians 2 una condemna de set anys i mig per l’espoli del Palau de la Música que va perpetrar juntament amb Fèlix Millet i la condemna del qual va ser ratificada pel Tribunal Suprem.

Segons han informat fonts judicials, el ministeri públic ha demanat al jutge de vigilància penitenciària que deixi sense efecte la semillibertat que la direcció general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat ha concedit a Montull, d’uns 80 anys d’edat, a partir d’un informe de la junta de tractament de Brians 2.

En concret, segons les fonts, la Fiscalia apunta en el seu recurs com a arguments perquè el jutge revoqui el tercer grau a Montull l’escàs compliment efectiu de condemna, l’impagament de la responsabilitat civil i que amb la seva semillibertat no es compleixen les finalitats retributives i de prevenció especial i general de la pena.

Montull, juntament amb el màxim responsable del Palau Fèlix Millet i l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, van ser els únics empresonats pel saqueig del Palau.

Notícies relacionades

Osàcar –condemnat a tres anys i mig– ja va obtenir l’any passat la semillibertat, per la qual cosa l’únic dels tres que es manté a presó en règim de segon grau és Fèlix Millet, condemnat a nou anys i vuit mesos. La defensa de Montull, dirigida pel despatx Bataller Bardají Abogados, ja prepara el seu escrit d’oposició al recurs al·legant que no hi ha risc de reincidència ni de fuga i que el seu representat, d’avançada edat i amb patologies mèdiques, ha treballat en els diferents programes penitenciaris de forma voluntariosa.

Millet, Montull i Osàcar són els tres principals condemnats pel milionari saqueig del Palau de la Música, entitat que també va servir per camuflar el pagament de comissions il·legals de la constructora Ferrovial a CDC a través dels contractes de patrocini, per la qual cosa l’extinta formació va ser condemnada a tornar 6,6 milions d’euros.