EL SAQUEIG DEL PALAU

Montull surt de la presó després de més d’un any a la garjola

  • L’exdirector financer de l’entitat cultural va sortir de la presó divendres per tornar a casa el cap de setmana

zentauroepp53848995 pla mitj   de perfil  de jordi montull  acompanyat de la sev200622184754

zentauroepp53848995 pla mitj de perfil de jordi montull acompanyat de la sev200622184754 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exdirector financer del Palau de la Música, Jordi Montull, va sortir ahir divendres a les 12 del matí de la presó de Brians 2 (Sant Esteve de Sesrovieres) on compleix condemna pel desfalc de la institució cultural, en virtut del tercer grau o de semillibertat que li ha sigut concedit per part de la direcció dels serveis penitenciaris de la Generalitat. D’entrada, segons fonts del seu entorn, podrà sortir del centre penitenciari els caps de setmana, tot i que s’espera que aquesta mesura s’estengui a tots els dies. Les gestions han sigut realitzades per l’advocada Mariám Bataller, que havia presentat un recurs el febrer passat per revertir el segon grau penitenciari o de règim obert.

Notícies relacionades

Jordi Montull pateix des de fa mesos problemes de salut. L’ex numero dos del Palau de la Música, condemnat pel saqueig de l’entitat i finançament il·legal de CDC, va ser traslladat el juliol del 2020 des de la presó a l’hospital de Terrassa amb símptomes d’haver patit un ictus. Va ser conduït llavors per una ambulància al centre sanitari, després d’haver-se sentit indispost i tenir problemes circulatoris i del cor.

Qui fos mà de dreta de Fèlix Millet al capdavant del Palau va ingressar a la presó el 22 de juny del 2020 per començar a complir els set anys i sis mesos de presó que li va imposar l’Audiència de Barcelona. L’únic que per ara es manté a la presó és Millet, el que fos president de l’entitat cultural condemnat a nou anys i vuit mesos de presó. Encara queda pendent per resoldre el comís de 6,6 milions d’euros a CDC. Un altre dels principals imputats en aquesta causa, l’extresorer de CDC, Daniel Osàcar, condemnat a tres anys i mig de presó, també disfruta del tercer grau penitenciari.