Les regnes del partit

Almeida mira de reüll Ayuso i caldeja la carrera pel PP de Madrid

Almeida mira de reüll Ayuso i caldeja la carrera pel PP de Madrid

Eduardo Parra / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, es va calçar la frase-escut de Jordi Pujol per no respondre si es presenta a les primàries per presidir el partit a la seva comunitat: «Ara no toca». En una entrevista a la cadena SER dilluns a la nit, Almeida no va voler aclarir si està disposat a llançar un pols a la seva companya i presidenta de la regió, Isabel Díaz Ayuso, que la setmana passada va anunciar la seva voluntat d’agafar les regnes del PP madrileny. L’actual cap de files és Pío García-Escudero, que va assumir aquesta responsabilitat després de la sortida precipitada de Cristina Cifuentes el 2018.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, l’alcalde no va voler aclarir l’assumpte i, després de participar en un acte al qual també van assistir Ayuso i el president del PP, Pablo Casado, va assegurar que ja aclarirà què fa «quan s’acosti el congrés». Segons fonts de la direcció, el conclave se celebrarà abans que acabi el primer semestre del 2022.

Diversos dirigents del partit consideraven que l’elecció seria un passeig per a Ayuso, sobretot després de la seva devastadora victòria el 4 de maig a les eleccions autonòmiques. De fet, després d’aquell triomf, el secretari general del PP, Teodoro García-Egea, va mostrar el seu suport que la presidenta assumís també aquest càrrec en el PP madrileny i es va interpretar com que no tindria rival. Davant el gir de guió, Casado va dir que tots dos són dos «militants de molt pes».