Vigilància per la Covid-19

Quinze detinguts a Sant Sebastià i a Hernani per enfrontar-se a l’Ertzaintza

Els qui van provocar els aldarulls van causar danys al mobiliari urbà i van llançar objectes contundents contra els efectius que vigilaven el compliment de les restriccions

Quinze detinguts a Sant Sebastià i a Hernani per enfrontar-se a l’Ertzaintza

EFE / JUAN HERRERO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ertzaintza va procedir aquest diumenge, 29 d’agost, a la detenció d’un total de 14 persones a Sant Sebastià i una altra més a Hernani, en el transcurs d’aldarulls registrats aquesta matinada, durant els quals els agitadors van causar danys al mobiliari urbà i van llançar objectes contundents contra les dotacions policials que formaven part dels dispositius establerts per controlar el compliment de la normativa sanitària davant la Covid-19.

Segons va informar el Departament basc de Seguretat, els incidents a la capital guipuscoana van començar cap a les dues de la matinada, quan grups de persones que es mantenien als carrers van començar a proferir insults i llançar ampolles, entre altres objectes contundents, contra les dotacions policials que controlaven la part vella i zona centre de la ciutat, per vetllar pel compliment de la normativa sanitària, segons informa Europa Press.

Durant els disturbis, registrats durant les dues hores següents, els agitadors van creuar i van incendiar contenidors, van aixecar arquetes i van causar danys en marquesines, per la qual cosa l’Ertzaintza va haver d’utilitzar material antiavalots de defensa per repel·lir les agressions.

En el transcurs dels aldarulls, diversos ‘ertzaines’ van resultar contusionats i es va procedir a la detenció d’un total de 14 persones, que s’acusa de presumptes delictes de desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat.

D’altra banda, cap a les quatre de la matinada es van registrar també incidents al barri Txantxilla de Hernani (Guipúscoa), al mirar de dissoldre les aglomeracions de gent que havien sigut detectades a la zona, incomplint la normativa sanitària.

Investigació oberta

Alguns dels concentrats allà van llançar ampolles i altres objectes contundents a les patrulles, per la qual cosa es va procedir a la detenció d’un jove per la seva participació en els desordres. La investigació de l’Ertzaintza continua oberta, per poder identificar altres participants en els disturbis.

Notícies relacionades

Aquests incidents es van registrar hores després que diverses desenes de persones es manifestessin des de les set de la tarda d’aquest dissabte passat contra la «repressió policial» a la part vella de Sant Sebastià.

A la marxa, convocada pel col·lectiu Parte Zaharra Aske! sota el lema ‘¡Repressió no! Part Vella viva’, es van corejar lemes com «PSOE-PNB la mateixa porqueria», «Txakurrak kanpora» (‘Gossos fora’, amb referència a l’Ertzaintza), «Gazteak gara, ez terroristak» (‘Som joves, no terroristes’), «Sobren policies, falten hospitals», «Presoak kalera, amnistia osoa» (‘Presos al carrer, amnistia general’) o «Fora policia d’aquest barri».