Inici del curs polític

Casado defensa el seu sentit d’Estat davant un Sánchez «arrogant»

El líder del PP promet «capgirar Espanya»

Casado defensa el seu sentit d’Estat davant un Sánchez «arrogant»

EUROPA PRESS / MARTA VÁZQUEZ RODRÍGUEZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha reivindicat el seu sentit d’Estat davant les acusacions dels socialistes que el situen fora de la col·laboració amb el Govern central. I, pel que fa a això, ha remarcat les «diferents propostes» formulades i la «mà estesa» que, va remarcar, va oferir en diverses ocasions, com per a la gestió dels fons europeus amb la creació d’un òrgan independent o per a la reforma dels òrgans judicials.

En l’inici del curs polític del partit a Pontevedra, Pablo Casado ha promès reformisme davant un «arrogant» Govern de Pedro Sánchez, i ha afegit que arribarà a la Moncloa per «capgirar el mitjó» a Espanya i col·locar-la, així, «al lloc que es mereix».

Casado ha proclamat que els populars han de seguir en la línia pròpia i eludir els comentaris que li retreuen tant ser una oposició dura com «tova». «No és veritat el que estan dient: som una oposició responsable, però fem oposició. Nosaltres a la nostra. El PP ha mantingut sempre la mà estesa al Govern central, però s’ha trobat amb el “no és no”», ha retret Casado, que ha censurat que aquesta negativa s’hagi convertit fins i tot en un «cordó sanitari».

«Reformisme per a l’ocupació, la natalitat, l’Espanya despoblada i l’atur juvenil. Reformisme tributari i fiscal», ha afegit Casado, després que el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ratifiqués el seu compromís de reduir impostos als gallecs en el pròxim pressupost autonòmic.

Notícies relacionades

Casado tampoc va passar per alt que aquest dilluns es torna a marcar el «setè rècord històric» del preu de la llum. Per això, ha advertit al Govern central que «no és sostenible dir que no hi ha solució». El dirigent popular s’ha preguntat per què a Espanya es paga el 40% més d’energia que en altres països i ha censurat les crítiques als diferents tipus d’energia –eòlica, nuclear...–, per acabar preguntant-se si la solució que s’aporta és la de no consumir gens. «¿Què volen? Que tornem a la cova?», ha preguntat als socis de Govern.

També ha retret a Sánchez les seves últimes aparicions públiques des de la tornada de les seves vacances, com el viatge «en helicòpter» a Àvila o que «s’emboliqui» en la bandera de les forces armades. Així, li ha retret que és només «propaganda» i «màrqueting» i ha conclòs que no «diu la veritat ni al metge», segons informa Europa Press.