26 anys al capdavant del consistori

Ana Alba agafa el relleu de Llorca com a alcaldessa de Sant Andreu de la Barca

Als 54 anys, ocupava el càrrec de regidor del PSC d’Urbanisme i Obres Municipals de la localitat barcelonina

Ana Alba agafa el relleu de Llorca com a alcaldessa de Sant Andreu de la Barca

Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

1
Es llegeix en minuts
EFE

La socialista Ana Alba ha agafat aquest dissabte el relleu de l’històric alcalde Enric Llorca al capdavant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca (Barcelona). L’elecció s’ha fet efectiva en un ple extraordinari celebrat aquest dissabte al Teatre Núria Espert de la ciutat, on el PSC és la força majoritària, amb 10 dels 21 regidors, i governa amb Ciutadans, que té tres regidors.

Llorca deixa el càrrec per motius personals després de 26 anys al capdavant del consistori i cedeix el testimoni a la fins ara regidor del PSC d’Urbanisme i Obres Municipals de la localitat barcelonina. Originària de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i veïna de Sant Andreu de la Barca des de fa 27 anys, Alba, de 54 anys, va començar la seva trajectòria política amb 14 anys a les Joventuts Socialistes de Catalunya i milita al PSC des dels 18.

En el seu primer discurs com a alcaldessa, Alba ha assegurat que en la seva gestió «seran imprescindibles» els conceptes de «diàleg i consens», posant sempre els «interessos dels ciutadans per sobre dels partidismes i els interessos individuals».

Primera dona al càrrec

Notícies relacionades

«Vull ser l’alcaldessa de totes i tots els ciutadans de Sant Andreu de la Barca. La porta del meu despatx està des d’avui oberta», ha afirmat Alba, que s’ha mostrat «orgullosa de ser dona i de ser la primera alcaldessa» del municipi. Després del seu discurs, ha pres la vara d’alcaldessa i Enric Llorca s’ha acostat per entregar-li una rosa i abraçar-la per la seva elecció.

El ministre de Cultura i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha felicitat des de Twitter Ana Alba, a qui ha dedicat «els millors desitjos d’encert al servei de la ciutat i del conjunt de la ciutadania», i ha agraït a Llorca «el molt bona feina feta».