Declaració davant el jutge Pedraz

Bárcenas: «Aconseguir que et rebi un ministre no és fàcil, val diners»

  • L’extresorer del PP va desgranar davant el magistrat el seu «concepte de relacions públiques»

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’extresorer del PP Luis Bárcenas va definir el 16 de juliol davant el jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz el «concepte de relacions públiques» i la dinàmica de donacions d’empresaris a la caixa b del partit que investiga aquesta seu judicial. «Aconseguir que et rebi un ministre o un secretari d’Estat no és fàcil (*) això val diners a qualsevol lloc».

En l’àudio de les gravacions realitzades en el marc de la causa sobre la presumpta caixa en negre del PP, al qual ha tingut accés Europa Press, Bárcenas s’esplaia sobre aquesta qüestió a preguntes de l’advocada de l’Estat Rosa María Seoane.

«No sé si al món del ‘lobby’ en altres països on està admès legalment, com funcionen les coses, però pot ser una cosa semblant al que fèiem nosaltres. Al final, en aquest món, aconseguir que et rebi un ministre o un secretari d’Estat no és fàcil. Simplificant, i tot i que no fos el nostre plantejament, això val diners en qualsevol lloc», afirma.

Notícies relacionades

Bárcenas va manifestar durant aquesta compareixença, feta estant de permís penitenciari, que tots els ministres de Foment i Medi Ambient dels governs populars, entre els quals ha esmentat Francisco Álvarez Cascos, tractaven amb donants de la caixa b sobre adjudicacions públiques.

D’aquesta manera es ratificava en el que ja va exposar en la seva última confessió, plasmada en un escrit enviat a la Fiscalia Anticorrupció el mes de febrer passat, en què va dir que algunes donacions eren finalistes.