Judici de la caixa b del PP

Bárcenas defensa els seus ‘papers’ i acusa la Kitchen de no tenir proves

  • Elogia l’actuació de la fiscalia tot i que no apliqui a l’extresorer cap atenuant

  • Rebutja poder ser condemnat per apropiació indeguda quan el PP no li reclama res

Bárcenas defensa els seus ‘papers’ i acusa la Kitchen de no tenir proves
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El judici de la caixa b del PP ha entrat aquesta setmana en la seva recta final. A punt de quedar vist per a sentència, l’advocat del principal acusat, l’extresorer Luis Bárcenas, va optar per un informe més pròxim al de les acusacions que al dels companys de la defensa amb qui comparteix estrades, en la línia de col·laboració que va mostrar el seu client amb l’escrit en el qual va assumir el pagament en negre pel PP de les reformes que va realitzar a la seva seu, al madrileny carrer de Génova.

El lletrat Gustavo Galán va defensar la veracitat dels apunts comptables que Luis Bárcenas va realitzar durant anys amb les entrades i sortides de diner negre que es produïen en el partit gràcies a les donacions en efectiu que feien empresaris després beneficiaris d’adjudicacions públiques, tot i que poguessin contenir algun error.

Per sostenir-ho va recordar com les anotacions relatives als sobresous de l’expresident del Govern Mariano Rajoy coincidien en el temps amb la seva incorporació al Govern i es va preguntar per què mai es van comparar les anotacions de Bárcenas amb la comptabilitat oficial o es va entregar a l’auditor del partit perquè ho tingués en compte en el seu treball.

Testimonis ratifiquen àudios

Notícies relacionades

I quant al fet de no disposar de noves proves per aportar es va remetre a l’operació Kitchen, però va recordar que els periodistes que han comparegut com a testimonis davant el tribunal no han negat que existís la gravació a l’extresorer Álvaro Lapuerta sobre la caixa b, tot i que es remetessin al seu secret professional. Respecte a la relativa a l’ex secretari general Javier Arenas, l’advocat va afirmar que una conversa semblant no es pot no recordar i va apuntar que l’exlíder del PP va admetre que davant problemes remetia al president del partit.

L’advocat va defensar l’actuació del fiscal Anticorrupció Antonio Romeral en el procediment, tot i que no apliqui cap atenuant a Bárcenas per confessió o reparació del mal a diferència d’alguna d’aquestes. No obstant, malgrat que assumeix els fets que se li imputen, afirma que no pot ser condemnat per associació il·lícita ni per apropiació indeguda per la compra d’accions de Libertad Digital entre altres motius perquè el PP, que seria el legítim propietari dels diners, no li reclama res.