Declaracions a Terrassa

Aragonès defensa l’ICF després de les dimissions pel cas dels avals

  • El president surt al pas de la polèmica després de les tres dimissions i afirma que l’operació del Govern és legal

Aragonès defensa l’ICF després de les dimissions pel cas dels avals

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president Pere Aragonès ha sortit al pas de la polèmica interna al Govern entre Junts i ERC a causa de la gestió dels avals per als 34 ex alts càrrecs davant el Tribunal de Comptes. Aragonès ha sortit al pas de la dimissió de tres integrants de l’Institut Català de Finances a causa de l’aval que aquest organisme havia de donar als encausats. «Els volem agrair a tots la tasca portada a terme en qualsevol dels organismes públics i això val també per diverses persones que han estat al consell d’administració de l’ICF, que han fet un treball molt important», ha afirmat, mirant d’evitar la controvèrsia generada per la qüestió.

Notícies relacionades

«No hi ha cap motiu pel qual el Tribunal de Comptes hagi de rebutjar els instruments d’aval que hem presentat ni hi ha cap motiu perquè no sigui validat el decret llei per part del Consell de Garanties Estatutàries», ha afegit Aragonès, en defensa de la validesa legal de la decisió del Govern de donar recolzament en forma d’aval als imputats pel Tribunal de Comptes en la causa per possible ús indegut de fons públics per divulgar el procés.

La polèmica de fons

La polèmica de fonsJunts també ha mirat d’evitar la polèmica pública i ha desvinculat públicament aquestes tres renúncies a l’ICF de la polèmica dels avals i ha assegurat que es tractava de tres integrants de l’organisme amb el mandat caducat. Amb tot, la polèmica entre Esquerra i JxCat ha protagonitzat la gestió d’aquesta qüestió al Govern durant la setmana passada. Fonts de Junts atribueixen als integrants de l’ICF nomenats per l’equip d’Aragonès i Junqueras en el passat la crisi interna en aquest organisme i afirmen que ERC va haver de pressionar internament els càrrecs polítics de l’organisme per vèncer les reticències a avalar l’operació del Govern una vegada cap banc va acceptar participar en aquesta cobertura als encausats.