El tauler català

Arxivada la causa a 48 investigats per tallar l’AP-7 convocats per Tsunami

  • El jutge comparteix el criteri de la fiscalia i no veu indicis de criminalitat

zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659

zentauroepp50850659 spain sit and talk191111100659 / Alejandro Garcia

1
Es llegeix en minuts
EFE

El jutjat d’instrucció número 3 de Girona ha arxivat la causa contra 48 investigats pel tall de l’autopista AP-7 convocat per l’organització Tsunami Democràtic en el marc de les protestes per la sentència del procés. Únicament s’ha desestimat una petició de sobreseïment.

La interlocutòria justifica la decisió en una «falta d’indicis de criminalitat» i informa de la possibilitat d’interposar un recurs de reforma. Les diligències es van incoar en virtut de l’atestat policial, però el ministeri fiscal es va posicionar en favor del sobreseïment al no veure prou indicis de comissió de delicte.

El magistrat comparteix aquest criteri i afegeix que els investigats no estaven «degudament identificats» o no s’ha acreditat que portessin a terme actes de violència o intimidació contra agents de l’autoritat o altres usuaris de la via durant el tall de l’AP-7. «Si a l’única part que podria acusar, el ministeri fiscal, l’interessa l’arxiu provisional no es pot mantenir la imputació», diu la interlocutòria.

Alguns investigats van ser identificats durant l’acció, feta a Salt (Girona), per portar dessuadores i motxilles, aparèixer en fotografies en què no es veu que portin a terme cap actuació violenta.

A l’única persona a qui se li manté oberta la causa després de sol·licitar el sobreseïment sí que se la relaciona amb una participació activa en els aldarulls partint d’imatges en què apareix mentre llança objectes contra la policia, mou contenidors i crema objectes. Així mateix, es manté la causa contra tres persones més que no van demanar el sobreseïment.

Notícies relacionades

Dels altres encausats, la interlocutòria assenyala que «no hi ha indicis sòlids que permetin pensar amb un mínim de serietat que prosperarà una acusació formulada contra ells».

El tall de l’autopista va tenir lloc el 13 de novembre del 2019, després de la sentència del procés, inicialment a la frontera amb França, sense que hi hagi encara cap pronunciament judicial sobre aquests aldarulls i, posteriorment, a Salt, d’on parteix aquesta decisió de sobreseïment sobre 48 investigats.