Nova aliança

Cuixart demana un canvi en l’estratègia independentista per sumar els comuns

  • El president d’Òmnium considera que la taula de negociació entre Generalitat i Govern central està «condemnada al fracàs si no s’escolta la gent»

Cuixart demana un canvi en l’estratègia independentista per sumar els comuns
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat als grups polítics independentistes partidaris de l’amnistia i l’autodeterminació redefinir una estratègia compartida, una aliança que creu possible perquè «ni la CUP, ni Junts, ni ERC ni els comuns són tan lluny». Ho ha dit en una entrevista publicada aquest diumenge al diari ‘Ara’ amb motiu del 60è aniversari de l’entitat que presideix recollida per Europa Press.

Cuixart ha alertat que la taula de negociació entre Generalitat i Govern central està «condemnada al fracàs si no s’escolta la gent» i ha demanat que no respongui únicament a interessos conjunturals o electorals. D’altra banda, ha insistit que els indults han ajudat a remeiar la situació personal dels impulsors del referèndum de l’1-O, tot i que en cap cas són una victòria: «No és la solució perquè tenim més de 3.000 de represaliats i estem veient com la repressió no només no acaba, sinó que va a més», ha assegurat.

Notícies relacionades

El president d’Òmnium ha explicat que la Sala Tercera del Tribunal Suprem encara pot condicionar la seva posada en llibertat i que per a ell «no és una opció gens descartable» tornar a ingressar a la presó, però assegura que res afectarà la seva acció com a activista.

En aquest sentit, ha reivindicat que el referèndum unilateral va ser un acte de desobediència civil exemplar a Europa i ha fet una crida a la ciutadania a tornar a manifestar-se per «pressionar els poders, tots, el judicial també» quan la situació epidemiològica derivada per la pandèmia ho permeti.