Al Consell de Ministres

Els indults del procés estan condicionats pel fet que no delinqueixin en un ventall d’entre tres i sis anys

  • Els terminis són diferents per a cadascun dels condemnats

  • El període per als ‘Jordis’ és de cinc anys des d’ara

Archivo - (I-D) El exconseller de Territorio y Sostenibilidad de la Generalitat Josep Rull; el expresidente de la ANC y exdiputado de JxCat, Jordi Sànchez; el exconseller Raül Romeva; el exconseller de Interior de la Generalitat Quim Forn; el presidente

Archivo - (I-D) El exconseller de Territorio y Sostenibilidad de la Generalitat Josep Rull; el expresidente de la ANC y exdiputado de JxCat, Jordi Sànchez; el exconseller Raül Romeva; el exconseller de Interior de la Generalitat Quim Forn; el presidente / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS (europa press)

1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La proposta d’indult dels presos del procés condiciona la mesura de gràcia que cap torni a delinquir en un determinat termini de temps que oscil·la entre els tres i els sis anys de presó. Els líders de les entitats sobiranistes condemnats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, tenen un dels terminis més extensos en què no poden tornar a delinquir si no volen que la mesura de gràcia es revoqui: cinc anys.

Fonts del Govern han assenyalat EL PERIÓDICO que tots els indults, com passa en tots els concedits, tenen un període en què la revocació depèn del fet que tornin a delinquir. El període és de tres, quatre, cinc i sis anys una vegada publicat en el BOE el reial decret pel qual quedaran en llibertat.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que el segon període més llarg és el previst per als ‘Jordis’, malgrat que la seva condemna va ser de nou anys de presó per haver sigut condemnats per sedició, però no per malversació, a diferència del president d’ERC, Oriol Junqueras, condemnat a la pena més elevada, 13 anys, i diversos membres del Govern del fugit Carles Puigdemont, que van tenir condemnes superiors, a la dels líders sobiranistes.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha proclamat «ho tornarem fer» amb insistència, tant en el mateix judici oral, en el torn d’última paraula, com a l’hora de presentar al·legacions davant el Suprem a la petició d’indult perquè l’alt tribunal fes el seu informe.