Orgull Gay

Almeida no farà fer onejar la bandera arc de Sant Martí a Cibeles

L’alcalde de Madrid esmena Villacís, tot i que assegura que l’Ajuntament sí que serà il·luminat

MADRID 27/06/2017 SOCIEDAD para REPORTAJE DE OLGA PEREDA La bandera multicolor del colectivo LGTB cuelga estos dias en la fachada del Ayuntamiento de Madrid con motivo de las fiestas del orgullo gay y por ser Madrid capital mundial del World Pride estos dias . Imagen DAVID CASTRO

MADRID 27/06/2017 SOCIEDAD para REPORTAJE DE OLGA PEREDA La bandera multicolor del colectivo LGTB cuelga estos dias en la fachada del Ayuntamiento de Madrid con motivo de las fiestas del orgullo gay y por ser Madrid capital mundial del World Pride estos dias . Imagen DAVID CASTRO / DAVID CASTRO (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts

La bandera arc de Sant Martí, símbol de la comunitat LGTBI, no onejarà a l’Ajuntament de Madrid durant l’Orgull. L’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, ha corregit aquest divendres la postura de la vicealcaldessa, Begoña Villacís, que dijous assenyalava que s’estava estudiant la possibilitat de col·locar-la al Palau de Cibeles per l’Orgull. No obstant, el primer regidor del PP ho ha negat, abans d’assenyalar que sí que s’il·luminarà la seu del Consistori i la font.

«L’any passat ja es va complir la sentència del Suprem per unanimitat de l’equip de Govern, que ens van assessorar i ens van dir que no es podia penjar la bandera. No hi ha hagut canvi de doctrina del Tribunal Suprem i sembla difícil que puguem penjar la bandera, el que no vol dir que no col·laborarem», ha apuntat davant la premsa, des de Conde Duque, després de l’entrega de diplomes als 86 nous bombers del Cos.

Martínez-Almeida ha defensat que l’Orgull LGTBI «és una de les festes assenyalades a la ciutat de Madrid i amb la qual l’Ajuntament vol col·laborar». A més, ha avançat que hi ha un acord entre els partits que componen el Govern municipal (PP i Cs) per crear una proposició sobre l’Orgull, tot i que desconeix si podrà convertir-se en declaració institucional. «Si és per part nostra, n’hi haurà», ha remarcat.

Polèmica amb Vox

En la primera celebració de l’Orgull amb José Luis Martínez-Almeida com a alcalde, la col·locació d’aquesta ensenya es va realitzar amb polèmica. Vox, formació que havia firmat un pacte d’investidura amb els populars s’oposava a la seva col·locació.

Notícies relacionades

Finalment va ser desplegada en un lateral de la façana, tot i que l’acte en el qual es va col·locar no va comptar ni amb la presència d’associacions LGTBI ni amb la de l’oposició.

Es va assegurar llavors que la bandera se situava al lateral, malgrat que tradicionalment havia ocupat el centre, a l’atendre a criteris de Patrimoni per no fer malbé la façana recentment restaurada. El dia abans s’havia col·locat una bandera d’Espanya al centre.