Cinc anys de presó per agredir un mosso

ERC, JxCat, CUP i comuns aproven una declaració de recolzament a Vivet

  • Acordada en Junta de Portaveus, no serà una declaració institucional del Parlament, perquè PSC, Vox, Cs i PP hi han votat en contra

ERC, JxCat, CUP i comuns aproven una declaració de recolzament a Vivet
1
Es llegeix en minuts

La Junta de Portaveus del Parlament ha aprovat aquest dijous una declaració de recolzament al militant de La Forja i la CUP Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per lesionar el canell a un antiavalots de Mossos d’Esquadra durant la protesta ‘Holi’ contra Jusapol el 2018.

Segons fonts parlamentàries, la declaració ha tirat endavant –després d’una esmena dels comuns, que finalment ha sigut aprovada– amb els vots favorables d’ERC, Junts, la CUP i els comuns, mentre que el PSC, Vox, Cs i el PP hi han votat en contra. Segons les mateixes fonts, al votar aquests últims quatre grups en contra es bloqueja la possibilitat que el Parlament faci una declaració institucional, i finalment es farà una declaració de la Junta de Portaveus.

Al text de la declaració, els grups signants han volgut mostrar el seu recolzament i solidaritat amb el Marcel, la seva família i amistats davant «aquesta condemna absolutament desproporcionada, que pot portar-lo en els pròxims mesos a la presó».

Notícies relacionades

També s’ha volgut recolzar les «més de 3.000 persones represaliades per motius polítics els últims anys arreu dels Països Catalans».

Finalment, al text la Junta de Portaveus ha emplaçat el Govern que «es retiri com a acusació particular de totes les causes obertes per l’exercici del dret a la lliure manifestació».