La setmana de la marxa de Colom

PP, Vox i Ciutadans no creuen Junqueras i carreguen contra Sánchez

  • «Sap que la majoria dels seus votants no estan d’acord amb els indults» i necessita «aquest tipus de gestos», diuen des de Génova 13

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

La carta de Junqueras no ha agradat a PP, Vox i Ciutadans, que han aprofitat, per carregar contra el president del Govern, Pedro Sánchez.

Des del PP, consideren que amb la missiva, el republicà ha sortit «en auxili» de Sánchez perquè el president està «desesperat». «Sap que la majoria dels seus votants no estan d’acord amb els indults», assenyalen i necessita «aquest tipus de gestos», tot i que, remarquen aquestes fonts, l’independentisme està «dividit, uns demanant l’amnistia i d’altres defensant la via unilateral».

Notícies relacionades

Encara més dur, el portaveu nacional de Vox, Jorge Buxadé, ha assenyalat que es tracta de la posició d’«un colpista, un home que sabia el que feia» i que va atacar tot l’ordenament jurídic espanyol. El dirigent ultra ha demanat no veure Junqueras com un líder de l’independentisme sinó com a algú que «va posar els catalans en una espiral de violència» i en «una Guerra Civil encoberta».

Per part seva, la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha qüestionat la paraula del líder d’ERC i exvicepresident i ha afirmat que Sánchez «vendrà» als espanyols «per un plat de llenties» si l’indulta tot i que «un dia» digui que renuncia a aconseguir la independència de Catalunya per la via unilateral. «Si l’únic que ha pogut treure Sánchez després de donar-los-ho tot és que en una carta un dia diguin això, és que ens ha venut per un plat de llenties», ha declarat Arrimadas als periodistes davant el Tribunal de Comptes, on Cs ha presentat una denúncia contra l’ajuda pública concedida a l’aerolínia Plus Ultra.