A Junqueras i Sánchez

Belarra aplaudeix que PSOE i ERC segueixin l’estela de Podem i busquin el diàleg

  • La previsible futura líder de Podem es congratula que es comenci a «desjudicialitzar» la política

Belarra aplaudeix que PSOE i ERC segueixin l’estela de Podem i busquin el diàleg

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La concessió dels indults per part del Govern de Pedro Sánchez als líders del procés empresonats sembla estar a prop. I el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ho ha qualificat de «gestos que poden alleujar el conflicte». Davant aquest inici d’entesa, la ministra de Drets Socials i previsible futura líder de Podem, Ione Belarra, s’ha congratulat que tant el PSOE com els republicans catalans comencin a anar pel camí del diàleg que Unides Podem porta defensant diversos anys.

«Crec que és un bon gest, una bona notícia», ha dit de les paraules de Junqueras en una tribuna remesa a La Sexta i titulada ‘Mirando al futuro’. «El pas dels temps ens ha anat donant la raó a Unides Podem», ha reivindicat Belarra, abans de recordar que la formació morada apostava pel diàleg des del principi. «Estem veient com els diferents actors aposten ja per la via de la política que és com s’ha de solucionar un problema que és eminentment polític», ha reiterat.

Notícies relacionades

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030 ha assenyalat en una entrevista a TVE que resulta molt important «abandonar una vegada per sempre aquesta via de la judicialització». En aquest sentit, preguntada per quan es concediran els indults, Belarra ha apuntat que els passos «cal anar fent-los a poc a poc i apostant per la taula de diàleg». Tot i així, ha defensat que «un bon pas per assegurar que la taula de diàleg fructifica» seria que el Govern aprovés aquesta mesura de gràcia.

«El missatge d’empatia»

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, també ha reivindicat que «la resolució del conflicte a Catalunya passa inevitablement per la llibertat dels presos i el diàleg». El polític català, un dels defensors més grans del diàleg i de la concessió dels indults al partit morat, ha aplaudit a més les paraules del líder d’ERC: «Davant una finestra d’oportunitat per fer-ho realitat, cal valorar el missatge d’empatia d’Oriol Junqueras».