Decisió judicial

Presó sense fiança per al conductor drogat que va matar una mossa al xocar amb el seu cotxe

  • El jutge li atribueix homicidi per imprudència greu, omissió del deure de socors, conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues i sense carnet

Presó sense fiança per al conductor drogat que va matar una mossa al xocar amb el seu cotxe
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge ha acordat enviar a la presó sense fiança per homicidi per imprudència greu el conductor drogat i amb el carnet suspès que dijous a la nit va xocar a Abrera (Barcelona) amb un vehicle conduït per una agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei, que va morir.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Martorell (Barcelona) atribueix també al conductor, de 28 anys, els delictes d’omissió del deure de socors –ja que va fugir a peu després de l’accident i va ser detingut hores després–, lesions per imprudència greu, conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i conducció sense permís, informa Efe.

L’accident va tenir lloc cap a les 23.00 hores de dijous passat, a la BV-1201, a l’altura d’Abrera, quan van xocar frontalment dos turismes, un de conduït per una agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei, que tornava a casa amb el seu vehicle particular després de la seva jornada laboral.

Notícies relacionades

L’agent, Loli, de 43 anys i pertanyent a l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Regió Policial Metropolitana Sud, va morir a causa de l’impacte amb l’altre turisme, en què viatjaven dues persones, el conductor, de 28 anys, que va fugir a peu i va ser detingut hores després, i un acompanyant, que va resultar ferit menys greu i que va ser ingressat a l’Hospital de Bellvitge.

Plantació de marihuana

Els Mossos d’Esquadra van iniciar un ampli dispositiu als voltants de la zona de l’accident per intentar localitzar el conductor fugit, primer al costat del riu Llobregat i després en urbanitzacions pròximes. Finalment, el conductor escapat, de 28 anys, nacionalitat espanyola i veí d’Abrera, va poder ser localitzat i detingut cap a les quatre de la matinada. Segons els Mossos, el xoc frontal es va produir en una corba de la via, quan el conductor drogat va envair el sentit contrari, cosa que va causar l’accident amb el cotxe que conduïa l’agent fora de servei. A més, segons els Mossos, a la casa del detingut s’ha descobert una plantació ‘indoor’ de marihuana, per la qual cosa la policia catalana també l’ha denunciat per un delicte contra la salut pública.