La nova legislatura

El PSC pressiona per la taula de partits catalans

Insta Aragonès a convocar un diàleg intern previ a la reunió de la taula amb el Govern

El PSC pressiona per la taula de partits catalans

ACN / BERNAT VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC no en té prou que Pere Aragonès prometés en l’últim ple que parlarà un a un amb tots els grups parlamentaris abans que es reuneixi la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern. Els socialistes volen que en paral·lel a aquest fòrum –o just abans– es plantegi un altre d’àmbit només català que serveixi perquè el president porti a la taula amb el Govern les inquietuds de tots. Els comuns estan d’acord amb la idea i Jéssica Albiach l’ha defensat aquesta setmana.

Els socialistes ja van dir al ple d’aquesta setmana que Aragonès ha de representar a la taula de diàleg no només els independentistes, sinó també els que no ho són. Per això, el PSC ha registrat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el president de la Generalitat a reunir una taula entre partits catalans «per reprendre el camí del retrobament i l’acord».

«L’acord entre Espanya i Catalunya passa primer per l’acord entre catalans. És per això que cal establir un fòrum d’intercanvi de posicions i d’idees, d’opinions i opinions, de sentiments, en els quals estiguin representades totes les forces escollides democràticament en les últimes eleccions al Parlament», creuen els socialistes.

Notícies relacionades

El PSC també remarca que «Catalunya no és d’uns o d’altres, Catalunya és de tots i totes, hem de deixar enrere el conflicte institucional, els fracassos col·lectius en termes polítics, socials i econòmics, la divisió entre catalans i la degradació de les institucions de tots».

La iniciativa dona una idea de com afronten els socialistes la taula de diàleg amb el Govern central. Si Aragonès ja ha dit que defensarà en aquest fòrum l’amnistia dels presos i l’autodeterminació, el PSC i el PSOE pretenen que serveixi per visualitzar que es gira full de l’enfrontament i la crispació del procés. «No hi ha solució possible que no passi pel diàleg i la negociació. Creiem que és l’hora de donar una oportunitat a la política», afirmen.