Nova legislatura

El PSC demana que s’activi una taula de diàleg entre partits catalans

Els socialistes creuen que cal buscar «el retrobament» social

El PSC demana que s’activi una taula de diàleg entre partits catalans

Acn

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PSC està compromès amb la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat, però vol que, en paral·lel, s’obri un fòrum de diàleg entre els partits catalans que serveixi per al «retrobament» dins de la comunitat.

Una vegada que Pere Aragonès ha pres possessió, els socialistes creuen que ha arribat el moment de demanar que aquest diàleg «Catalunya endins» prengui cos. ¡«Cal fixar quin és el denominador comú entre tots els catalans, no només els independentistes», ha resumit la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero.

La idea dels socialistes, que el candidat Salvador Illa no es va cansar de repetir durant la campanya, és que una dècada de procés ha danyat les relacions entre catalans i que ha arribat el moment de reparar aquesta circumstància.

«Fa falta que es posi en marxa més que mai, per buscar el retrobament entre catalans, sobretot ara que hi ha un Govern d’Espanya que sí que és receptiu amb el diàleg», ha dit Romero. Quant a quines formacions haurien de ser-hi presents, ha afirmat que «tots haurien de fer l’esforç» d’asseure’s en aquesta taula, perquè és «el que demana la ciutadania».

El diàleg entre governs, al més aviat possible

Notícies relacionades

Però, alhora, el PSC recolza que es reprengui al més aviat possible el diàleg entre el Govern i la Generalitat. «La taula de diàleg s’ha de constituir ja. Ja tenim president, així que al més aviat possible», ha afirmat la portaveu socialista, que ha recordat que tant el president espanyol, Pedro Sánchez, com Aragonès, han manifestat la seva voluntat de reactivar aquest fòrum.

A més, Romero ha dit que els acords que es prenguin a la taula de diàleg haurien de representar «el que la majoria de catalans vol, i no només uns quants», amb referència als independentistes. El president de la Generalitat ja ha dit que busca obtenir amb el Govern espanyol un acord entorn de l’autodeterminació de Catalunya i l’amnistia dels polítics presos.