Després de la seva imputació en l’‘operació Kitchen’

Cospedal va al Congrés malgrat que la seva compareixença es va ajornar: «Ningú m’ha avisat»

MADRID. 02.06.2021. POLÍTICA. Comparecencias en la comisión de investigación del caso Kitchen en el Congreso de los Diputados. María Dolores de Cospedal al salir del Congreso. Al fondo, Ignacio López, su marido, también imputado.  FOTO: JOSÉ LUIS ROCA

MADRID. 02.06.2021. POLÍTICA. Comparecencias en la comisión de investigación del caso Kitchen en el Congreso de los Diputados. María Dolores de Cospedal al salir del Congreso. Al fondo, Ignacio López, su marido, también imputado. FOTO: JOSÉ LUIS ROCA / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

«Soc la convocada i a mi ningú m’ha dit res». Així explicava María Dolores de Cospedal la seva presència al Congrés dels Diputats malgrat que s’havia suspès la compareixença que tenia aquesta tarda. Cospedal havia de comparèixer en la comissió que investiga l’‘operació Kitchen’ però la cita de l’ex secretària general del PP i exministra es va suspendre després d’haver-se conegut que ha sigut citada pel jutge d’instrucció com investigada.

«A mi no m’han comunicat res. Home, home, em sembla terrible això», ha explicat Cospedal, remarcant que té l’obligació de comparèixer.

Segons van informar Europa Press fonts parlamentàries, la suspensió ha sigut votada a porta tancada després de la sessió matinal de la comissió i només el PP ha votat en contra, ja que sospita que el PSOE busca allargar la feina de la comissió. Vox ja no era a la sala.

Notícies relacionades

Els altres grups afirmen que el canvi de la situació processal de l’exdirigent del PP afecta la compareixença i prefereixen posposar-la. Serà la taula de la comissió la que decideixi, en el seu cas, una nova data.

Amb la compareixença de Cospedal aquest dimecres, la comissió ja només tenia pendent del llistat inicial cridar l’exministre Jorge Fernández Díaz i l’expresident Mariano Rajoy, la compareixença del qual es calculava per a la setmana vinent, el 10 de juny. Una vegada que s’acabin els interrogatoris, la comissió ha d’aprovar unes conclusions abans del 30 de juny per després votar el dictamen al Ple del Congrés.