La lluita contra la pandèmia

Castella-la Manxa anuncia la supressió de l’ús de mascareta en espais oberts

  • García-Page espera que es pugui aplicar ja al juny, una vegada parlat amb el Govern central i les autonomies

Castella-la Manxa anuncia la supressió de l’ús de mascareta en espais oberts

REUTERS / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha avançat que el seu Govern plantejarà de forma imminent abordar la supressió de l’obligatorietat de portar mascareta en espais oberts, una cosa que pretén que cristal·litzi abans que acabi el mes de juny.

Durant la seva intervenció en l’acte institucional del Dia de Castella-la Manxa, García-Page ha dit que en tot cas es tracta d’una qüestió que vol afrontar «amb coherència nacional» i previ plantejament al Govern de Pedro Sánchez i de bracet de la resta d’autonomies.

Notícies relacionades

Tot això, perquè sigui una «decisió madura» a prendre en les pròximes setmanes i abans que faci un any que va entrar en vigor l’ús obligatori d’aquest material sanitari.

Això és possible, ha apuntat, «gràcies a un procés de vacunació enormement positiu» que el fa ser «optimista». «El poble espanyol ha complert, amb la manera de ser que tenim, però ha complert com pocs a Europa. Sincerament, a les seves cases i fora. I això mereix dedicar-los un reconeixement», ha assenyalat.