Hana Jalloul, la substituta interina de Gabilondo a l’Assemblea de Madrid

Hana Jalloul, la substituta interina de Gabilondo a l’Assemblea de Madrid

PSOE / JUAN LUIS RECIO

2
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

Ángel Gabilondo ja té relleu com a portaveu socialista a l’Assemblea de Madrid. Serà la diputada Hana Jalloul, la número dos de la candidatura que ell va encapçalar en les eleccions del 4 de maig, qui assumirà les regnes del grup parlamentari en aquesta arrencada de legislatura. Ella serà, per tant, la portaveu interina del PSOE a la Cambra regional, almenys fins al següent congrés autonòmic del partit, previst per a la pròxima tardor.

Va ser la gestora del PSOE-M qui va anunciar aquest dimecres que serà Jalloul la nova portaveu provisional al Parlament madrileny. La diputada socialista, secretària d’Estat de Migracions fins a la seva incorporació a les llistes del 4-M, assumirà així de manera temporal el lideratge de l’oposició socialista a lsabel Díaz Ayuso. Haurà de batre’s amb ella en el debat d’investidura del mes que ve i assumir la batuta del seu partit en les sessions de control a l’Executiu. Ella, no obstant, no serà la cap de l’oposició, ja que el 4-M el PSOE va ser superat, en nombre de vots, no en escons (24), per Més Madrid i la seva candidata, la metge anestesista Mónica García.

La direcció provisional que presideix Isaura Leal i que va ser elegida per Ferraz després de la dimissió de José Manuel Franco com a secretari general del PSOE-M i la renúncia de Ángel Gabilondo a recollir la seva acta, també ha nomenat dos portaveus adjunts que acompanyaran Jalloul: Juan Lobato, exalcalde de Soto del Real i número quatre de la candidatura, i Irene Lozano, ex-UPD, exsecretària d’Estat d’Espanya Global i expresidenta del Consell Superior d’Esports i número cinc de la llista. Carmen Mena repetirà com a secretària general del grup socialista.

Notícies relacionades

La gestora va comunicar als diputats electes la seva decisió en una reunió que va mantenir amb ells aquest dimecres a la seu regional del partit, al carrer del Buen Suceso de la capital, a dues passes del quarter general dels socialistes, al número 70 de Ferraz.

La cúpula interina pren una decisió esperable i conservadora que no pretén llançar senyals de futur. Directament, deixa córrer la llista. A Gabilondo el reemplaça la seva número dos, Jalloul, i designa com els seus lloctinents els qui ocupaven els llocs quart i cinquè de la candidatura. La número tres, Pilar Llop, podia ser perquè és presidenta del Senat. La gestora no podia promocionar Lobato, ja que ell és un dels possibles aspirants al lideratge del PSOE-M. De fet, ja va rivalitzar amb Franco al congrés regional de 2017, tot i que va perdre davant d’ell, ja que aquest era el que promovia Pedro Sánchez.