Espanya rebrà 13 milions de vacunes de Pfizer al juny

  • Es passarà d’una entrega setmanal d’1,7 milions a 2,7 milions de dosis, «un salt de gegant», diu el president, en el procés d’immunització que culminarà a mitjans d’agost

Espanya rebrà 13 milions de vacunes de Pfizer al juny
1
Es llegeix en minuts
Juanma Romero
Juanma Romero

Ubicada/t a Madrid

ver +

El centre de l’acció del Govern és la vacunació. Pedro Sánchez imprimeix en totes les seves últimes intervencions els progressos del procés d’immunització, amb la confiança que la sortida de la pandèmia i la tornada a l’antiga normalitat i la recuperació econòmica tenyeixin al seu favor el clima polític i s’aconsegueixi anul·lar així un efecte arrossegament per l’ensorrament del seu partit en les eleccions madrilenyes del 4-M. El president es reserva els principals anuncis respecte als sèrums contra el coronavirus, i de nou ho va fer aquest dijous: Espanya, va dir, rebrà el pròxim mes 13 milions de dosis de la vacuna de Pfizer.

Es passarà així d’una entrega setmanal d’1,7 milions de dosis a 2,7 milions. «Durant el mes de juny el nostre país farà un nou salt qualitatiu, de gegant, en l’arribada de vacunes. Amb aquestes 13 milions de vacunes anem en línia recta cap a la immunitat de grup, és a dir, que 33 milions de compatriotes estiguin vacunats a mitjans d’agost», va proclamar a la Moncloa en un acte organitzat amb motiu de la reforma de l’article 49 de la Constitució, que donarà més protecció a les persones amb discapacitat i esborrarà el terme «disminuït». Una modificació de la Carta Magna que l’Executiu vol que sigui molt puntual però a la qual dona importància per tal com forma part del paquet social que desitja tirar endavant.