Però la majoria creu que governaran els independentistes

CIS: La coalició d’esquerres és l’opció preferida a Catalunya després del 14-F

El sondeig postelectoral arriba quan el bloqueig negociador entre ERC i JxCat amenaça amb nous comicis

La campanya no va servir de res per a sis de cada deu catalans

CIS: La coalició d’esquerres és l’opció preferida a Catalunya després del 14-F
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un govern de coalició entre els partits d’esquerres (PSC, ERC i En Comú) és l’opció preferida pels catalans, segons es desprèn de l’últim CIS. Aquesta carta, la millor per a un 31,2% dels enquestats, supera en vuit punts la següent, la del govern de coalició entre independentistes, amb ERC, JxCat i la CUP. A més, el 12,7% manifesta que prefereix un govern del PSC en minoria amb acords variables.

Més enllà de preferències, més de la meitat dels catalans enquestats (un 50,7%) considera que aquesta última serà l’opció que s’acabarà produint. El sondeig es va realitzar entre 3.735 catalans entre el 26 de març i l’1 de maig.

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat la seva enquesta postelectoral a Catalunya, gairebé tres mesos després de les eleccions del 14-F, en un moment en què el bloqueig negociador entre ERC i JxCat amenaça de provocar una repetició electoral. L’enquesta mostra que a un 58,8% dels catalans la campanya no li va influir gens per decidir el seu vot i a un 24%, poc.

Document

Precisament, el vicepresident de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, compareix aquest dijous al ple del Parlament per abordar la gestió del Govern de la pandèmia i la crisi que ha generat, en una jornada en què el ple elegirà els vuit senadors de designació autonòmica.

Notícies relacionades

La seva intervenció davant el ple es produeix després que ho sol·licitessin els grups parlamentaris del PSC-Units, Cs i el PP, i després que el ple del 29 d’abril aprovés les sol·licituds de compareixença del vicepresident del Govern.

El candidat d’ERC a la Presidència de la Generalitat es dirigirà al ple a 13 dies d’esgotar-se el termini per evitar la repetició electoral i amb la seva investidura en l’aire després que aquest dimecres els republicans, Junts i la CUP s’hagin compromès a un pacte «de mínims» per desbloquejar les negociacions.

Temes:

CIS