Gabriel Rufián: »ERC no és la criada de ningú. A ERC ni se’l domestica ni se’l tutela»

  • El portaveu eleva el to contra Junts i assegura que el seu partit no ha renunciat a la independència

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Parla clar sempre, però avui, si es pot, més. »ERC no és la criada de ningú. A ERC ni se’l domestica ni se’l tutela. Els resultats [electorals] són els que són, els diputats i diputades que hi ha aquí i en altres institucions són els que són. Li demanem a tothom que accepti la realitat». Gabriel Rufián ha enviat un missatge alt i clar a Junts per Catalunya en ple embolic sobre les negociacions sobre la investidura i la formació de Govern. «I evidentment no acceptem lliçons de qui governa la tercera institució de Catalunya amb el PSC, perquè no la governés ERC», ha continuat amb referència a la Diputació de Barcelona.

El portaveu d’ERC ha respost així quan la premsa li ha preguntat per les paraules de Míriam Nogueras, de Junts, que minuts abans havia acusat ERC d’estar a punt d’«una estafa històrica als votants i al país» per haver-se aixecat de la taula de negociació i haver renunciat a la independència i als mandats de les eleccions del 14-F i de l’1-O».

Rufián ha negat la major i, en resposta a Nogueras i també a Jaume Asens, dels comuns, ha recordat que ERC té «90 anys d’història, un president afusellat pel feixisme i un president empresonat per defensar la independència de Catalunya». Asens havia afirmat a Ràdio 4 que veu possible tancar un acord entre ERC i els comuns aquesta mateixa setmana perquè al full de ruta d’ERC per a aquesta legislatura «no hi ha aconseguir la independència».

Nogueras contemporitza

Notícies relacionades

La portaveu de Junts al Congrés ha demanat deixar de banda «els retrets i els ultimàtums» perquè, segons el seu parer, la situació es pot reconduir, els acords són «reconstruïbles» i encara queden 15 dies per poder segellar un pacte que, ha insistit, estava molt avançat.

Així, després d’assenyalar que «tots» són responsables de la situació a la qual s’ha arribat, ha advocat per «posar el fre» i «ressetejar» a favor de la «causa superior» de la «independència». «El Govern legítim de Catalunya, que està a la presó i a l’exili no ho hi està perquè ara nosaltres vinguem a rebentar-ho tot», ha acabat.