Les negociacions per a la investidura

Budó: «Hi ha recorregut per a un acord de Govern»

  • La portaveu del Govern afirma que l’Executiu està «aïllat» de les negociacions

  • Considera minoritàries les imatges «preocupants» després del toc de queda i demana «corresponsabilitat»

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat respecte a la falta d’acord per a la formació del Govern que «encara estem en termini, perquè el termini legal finalitza el 26 de maig, encara hi ha recorregut, correspon als partits que estan negociant explicar exactament la situació, però, sobretot, queden pocs dies, però en queden, i encara hi ha recorregut per facilitar un acord de Govern, confio en els equips negociadors, hem d’evitar posar en el soroll mediàtic aquestes negociacions», ha afirmat.

Govern aïllat

D’aquesta manera, Budó, pertanyent a JxCat, ha apostat explícitament per un acord de Govern malgrat que el candidat d’ERC, vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès va donar per liquidada aquesta possibilitat davant la falta d’acord amb la formació de l’expresident Carles Puigdemont. La portaveu ha afirmat que el Govern s’aïlla de les negociacions i ha afirmat que «com a Govern nosaltres ens hem conjurat a seguir al capdavant del país fins que hi hagi un nou Govern, ens hem aïllat de les negociacions, en l’Executiu parlem del que té a veure amb l’Executiu».

Imatges preocupants després del toc de queda

Notícies relacionades

Respecte a l’aixecament de l’estat d’alarma i del toc de queda, la portaveu ha afirmat que «hem vist imatges que ens preocupen a tots». Amb tot, ha remarcat que han sigut «accions puntuals, concretes i minoritàries», ja que «la majoria de les persones del país han actuat amb corresponsabilitat». Budó ha anunciat que en els pròxims dies el sector de l’oci nocturn i el Procicat treballaran en una reobertura gradual quan s’aixequi l’ordre ministerial que impedeix aquesta activitat econòmica.

Ajudes per a persones grans

D’altra banda, el Govern ha aprovat una dotació de 14,5 milions d’euros per finançar el programa temporal per al reforç del sistema de residències socials i per reforçar el personal de residències de persones grans i persones amb discapacitat. També s’han destinat 24 persones per reforçar el Servei d’Ocupació, entre altres organismes, en la gestió dels ertos i la situació dels autònoms afectats per la Covid-19.